Rojava yönetimi halkı ekmek ve gaz ile tehdit ederek Öcalan için yapılan yürüyüşe götürdü

Rojava yönetimi halkı ekmek ve gaz ile tehdit ederek Öcalan için yapılan yürüyüşe götürdü

Rojava’da bulunan yönetim her açıdan Ortadoğu’daki baskıcı rejimlerin bir kopyası haline geldi. Özellikle de liderlik kültünü oturtmak için sürekli olarak halkın Öcalan etrafında kenetlendiğini göstermeye çalışıyor. Bunun için de boy gösterisi yapılan eylemler organize ediyor.

Son olarak Qamişlo’da Öcalan için yapılan eyleme katılması için halkın tehdit edildiği ortaya çıktı.

10 Mayıs günü yapılan eylemde Öcalan’a özgürlük slogan atılmıştı. PKK medyasının “Rojava halkı Önder Öcalan’a özgürlük istiyor” manşeti ile duyurduğu eylemin tehdit edilerek getirilmiş bir kitle ile yapıldığı öğrenildi.

Darka Mazi kaynakları halkı eyleme çağırmak için tehdit eden bir PKK kadrosunun ses kayıtlarını aldı.  PKK kadrosu kaydettiği sesini toplu olarak WhatsApp’tan tüm kendi sorumluluğundaki kitleye gönderiyor. Buna göre kadro şunları söylüyor “Ayın onunda yapılan eyleme katılmayanların ekmek ve gaz payı kesilecektir” biçiminde tehdit ediyor. Kadro tam olarak “herkes şunu bilsin eğer yürüyüşe gelmezseniz gaz ve ekmek yok, anlaşıldı mı, arkadaşlarınıza da söyleyin” diyor.  Aynı mesaj Arapça olarak da paylaşılıyor.

Rojava’da örgütlü muhalif yapılara karşı büyük bir baskı yapılıyor. Fakat örgütsüz ve kendi halinde insanlar da tehdit ve psikolojik baskı ile eylemlere katılmaya mecbur bırakılıyor.

Tüm dünyaya demokrasi getireceğini söyleyen Rojava’daki yönetim PKK’nin tekçi ve otokratik sisteminin bir parçası olarak hareket ediyor.

Diğer Haberler