IŞİD hareketliliği sonrası Peşmerge Guwêr’de konuşlandı

IŞİD hareketliliği sonrası Peşmerge Guwêr'de konuşlandı

Guwêr Nahiye Müdürü Mesûd Nûrî yaptığı açıklamada, Guwêr Nahiyesi ile köylerinin durumunun sakin olduğunu, Peşmerge güçlerinin olası bütün durumlara hazırlık yaptıklarını ve bölgeye çok sayıda Peşmerge gücünün konuşlandırıldığını belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Guwêr Nahiye Müdürü Mesûd Nûrî şunları söyledi: “Perşembe günü Zap Suyu’nun karşı tarafında bazı silahlı gruplar Haşdi Şabi güçlerine saldırdı. Bu saldırıda Haşdi Şabi’ye bağlı bazı kişiler öldürüldü bazı kişiler yaralandı ve orada bulunan güçlerinin bir kısmıda kaçtı. Ayrıca saldırıyı düzenleyen silahlı gruplar burada bir çobanı kaçırarak yanlarında götürdü ve daha sonra serbest bıraktılar. Bu bölgede bulunan Kepran Köy sakinleride bu saldırı karşısında örgütlendiler ve daha sonra Peşmerge güçleri ile birlikte karşı bir operasyon geliştirdiler.”

Mesûd Nûrî açıklamasını şöyle sürdürdü: “Nahiyemiz ve çevresi şu anda sakin. Zaten çok sayıda Peşmerge gücü de bu bölgeye konuşlandılar. Önümüzdeki süreçte daha fazla güvenlik oluşturmak için yeni bazı düzenlemelerde hayata geçirilecek.”

Diğer Haberler