Goran Hareketi milletvekili: PKK Kürdistan Bölgesi vatandaşları ve topraklarına dönük tehdit oluşturuyor

Goran Milletvekili: PKK varlığı hem halka hem de Kürdistan Bölgesi topraklarına yönelik tehlike arz ediyor

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Değişim Hareketi (Goran) Milletvekili Rizgar Mihemed yaptığı açıklamada,  Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) bölgede silahlı dolaştığını ve bunun hem halk hem de Kürdistan toprakları açısından tehlike arz ettiğini belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Rizgar Mihemed şunları söyledi: “PKK Türkiye karşıtı bir hareket ve bölgede silahlı hareket ediyorlar. Bu da hem Kürdistan Bölgesi topraklarına hem de vatandaşlarına yönelik tehlike arz ediyor.”

Mihemed açıklamasına şöyle devam etti: “Şu an savaş yöntemleri değişti ve Türkiye PKK’ye karşı droneler kullanıyor. Zaten Türkiye onların bütün üslerini sürekli olarak gözetliyor. Bu nedenle PKK’lilerde daha çok sivillerin olduğu yerleşim yerlerinde hareket ediyorlar. Bu şekilde de saldırılar olunca daha çok siviller zarar görüyor.”

PKK’nin bu konuya dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Goranlı milletvekili, aksi taktirde bütün örgütlenme ve hareketlerinin bölge halkına zarar vereceğini dile getirdi.

Üst düzey yetkililerin PKK ile bu konulara dönük görüşmeler yapması gerektiğini söyleyen Rizgar Mihemed, mevcut çatışmaların sonlandırılmasına, çatışmaları başka alanlara çekmelerine ve sivil bir güç haline gelmeleri yönünde çağrılar yapılmasının gerektiğini ifade etti.

Diğer Haberler