Zet- Rûbarok sınır kapısı Hewler ve Hakkari’yi yakınlaştırıyor, her iki tarafta halk memnun

Zet- Rûbarok sınır kapısı Hewler ve Hakkari'yi yakınlaştırıyor, her iki tarafta halk memnun

Hakkari’nin Derecik (Rûbarok) ilçesi Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Zêt-Derecik sınır kapısının açılması ile birlikte Erbil ile Hakkari arasındaki ulaşım mesafesinin kısalacağını belirterek, “Bu kapı da Zaho kapısı (Habur-İbrahim Halil) gibi olacak” dedi.

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ikinci resmi sınır kapısı bugün düzenlenecek törenin ardından açılacak. Erbil’in Soran Özel İdaresi’ne bağlı Mergesur ilçesi ile Hakkari’nin Derecik (Rûbarok )ilçeleri arasındaki kapı ilk başta seyahatler için açık olacak.

Uluslararası Zet-Derecik Sınır Kapısı’nın bugün hizmete açılacak olmasından mutluluk duyduklarını belirten Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, “Hem Türkiye ve hem de Kürdistan tarafından çok iyi hazırlık yapıldı. Halkımız da çok mutlu. Bugün her iki taraftan da kapı gidiş gelişlere açılacak” dedi.

Çetinkaya, Hakkarililerin büyük bölümünün Kürdistan Bölgesi’nde akrabası olduğunu belirterek, “Bizim de aşiretimizin yarısı diğer tarafta. Erbil’de, Duhok’ta, Diyana’da, Akre’de akrabalarımız var. Bu kapı da Zaho kapısı gibi olacak” diye konuştu.

Habur Sınır Kapısı ile Serzêrê Kapısı’ndan gidiş gelişlerin epey zaman aldığını anlatan Çetinkaya, yeni kapı ile Erbil ile Hakkari arasındaki ulaşım mesafesinin de kısalacağını söyledi.

Ekrem Çetinkaya, iki taraf arasında yolun asfaltlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, kapının hizmete açılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şemdinli Belediye Meclisi üyesi Mehmet Şerif Bay da uzun süreden beridir yolun açılması için çalıştıklarını belirterek, “Bu yolun açılması tüm atarflara yarayacaktır. Daha önce Habur Sınır Kapısı’na gittim, 8 saat kapıda kaldık” dedi.

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler