ABD Dışileri Bakanlığı: Türkiye seçimlerinde taraf tutmuyoruz

ABD Dışileri Bakanlığı: Türkiye seçimlerinde taraf tutmuyoruz

 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Türkiye seçimlerinde taraf tutmadıklarını belirterek, “Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmektir” dedi.

Washington’da düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Patel, “Önümüzdeki hafta Pazar günü Türkiye’de cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var. Seçim sonuçları Türkiye ve Amerika ilişkilerini nasıl etkiler?” şeklindeki soruya, “Türk halkı tarafından hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve bu ilişkileri derinleştirmeye, bir dizi işbirliği alanı ve ortak öncelikler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Türkiye’nin “önemli bir NATO müttefiki olduğuna” ve “ABD için önemli olan bir dizi konuda vazgeçilmez bir rol oynadığına” da dikkat çeken Vedant Patel, “Türkiye’nin Karadeniz Tahıl Girişimi’nin oluşturulmasında ve hayata geçirilmesinde oynadığı role işaret etmek istiyorum. Onların liderliği ve bir araya getirici rolü sayesinde, Rusya’nın tahılı silah haline getirmesini engelleyecek bir mekanizma var” şeklinde konuştu.

Patel, “Ancak genel olarak ABD seçimlerde taraf tutmaz. Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmektir” diye konuştu.

Diğer Haberler