HPG’nin işkence ile öldürdüğü bir sivil daha tespit edildi

HPG’nin işkence ile öldürdüğü bir sivil daha tespit edildi, Çetin Göngör, Kum Çatı, HPG, Cudi, Dergule

PKK, seçim dönemindeki aşırı gündem yoğunluğundan faydalanarak öne çıkmasını istemediği pek çok ölümü ve olayı basit birer haber yaparak geçiştirmeye çalışıyor. Bunun için seçim döneminde yıllar önce hayatını kaybeden onlarca gerillaların isimlerini açıkladı. Şimdi de öldürdüğü bir sivilin ismi açıkladı.

Çetin Göngör, 2019 yılında Şırnak’taki bir kömür madeninde çalışırken PKK tarafından kaçırıldı. Çetin Şırnak’ın Kumçatı- Dêrgule nahiyesindendi. PKK Göngör’ü kaçırma nedeni hakkında açıklama yapmadı. Ailesinin zaman zaman yaptığı girişimlere rağmen kim olduğu hakkında bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Türk medyasına Cudi’de işkence edilmiş bir cenaze bulundu haberi düşmüştü. Habere göre PKK’den ayrılan bir kişinin yerini gösterdiği cenazenin, işkence ile öldürülen Çetin Göngör’e ait olduğu bilgisi düştü. Habere göre Çetin işkence ile öldürülmüştü.

Türk medyasında çıkan haberden sonra PKK’de olayın üstünü kapatmak için oyalayıcı bir mesaj yayınladı. PKK’nin askeri gücü HPG’ye göre Çetin Göngör “tartışmak için götürülmüş ve kısa süre sonra kalp krizi geçirerek ölmüş”. Ayrıca HPG açıklamada “aileye baş sağlığı diliyoruz, durumu ancak netleştire bildik” dedi.

2019 yılından yani Göngör’ün yakalandığı yıldan bu yana hakkında tek bir açıklama yapmamış.  Ailesi birçok zaman Şırnak ve Silopi’de HDP’ye giderek PKK’nin oğullarını serbest bırakmasını istemiş. Hatta ailenin bazı üyelerinin Kürdistan Bölgesine giderek Mahmur Kampındaki PKK yetkilileri ile görüşüp hakkında bilgi istediği fakat PKK’nin “bilgimiz yok” dediği iddia ediliyor.

PKK Türk devleti cenazeyi bulana değin Çetin Göngör yokmuş gibi davranmış. Ne zaman ki cenaze ortaya çıkınca PKK bir belge yayınlıyor. PKK’nin açıklamasının gerçeği yansıtmadığı nettir. Çünkü günlük olarak alanlarla ilişki halindedir, her gün her alan tekmil vermektedir. Göngör’ün hem tutuklandığı hem de öldüğü HPG’nin bilgisi dahilindedir. Fakat PKK için bir Kürdün hayatının değeri yoktur, bu nedenle sadece Türk devletinin açıklamasından sonra konuya dönük açıklama yapmıştır.

Çetin Göngör evli, çoluk çocuk sahibi, yoksul bir Kürttür. Bunun için dağın başındaki kömür madeninde çalışmak zorunda kalmıştır. Böyle bir Kürdün ölmesi veya yaşaması PKK için bir şey ifade etmiyor. Yetim çocuklar, bir ailenin babasını kaybettikten sonra yaşayacağı travma PKK için önemli değildir. PKK’nin 40 yıllık savaş tarihinde binlerce Çetin Göngör olayı vardır. Binlerce Kürt basit suçlamalar, gerillaların egoları nedeni ile tutuklanmış ve işkence ile öldürülmüştür. Sonra da PKK hiçbir şey yapmamış gibi susmuştur. Tüm dünyaya demokrasi, insan hakları götürdüğünü söyleyen PKK’nin gerçeği Çetin Göngör olayında gizlidir. Kürtler gözlerini Çetin Görgörlere kapattıkça da PKK daha saldırgan olmaya devam edecektir.

Diğer Haberler