PKK medyasının HDP’li vekil Erbil Havalimanı’nda engellendi haberi de yalan çıktı

PKK medyasının HDP’li vekil Erbil Havalimanı’nda engellendi haberi de yalan çıktı, Nahide Ermiş, Hasan Özgüneş, HDP Erbil temsilciliği

PKK medyasında dün HDP’li vekil Hasan Özgüneş’in Hewler Havalimanı’nda engellendiğine dair bir haber yayınlandı. Haberde engellemenin keyfi olduğu belirtilmiş ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti sorumlu gösterilmişti. Oysa ki HDP Hewler temsilciliğine resmi olarak Hasan Özgüneş’in Irak Güvenlik Güçlerinin talebi ile gelişinin engellendiği iletilmişti. Buna rağmen HDP Hewler temsilcisi Nahide Ermiş bir açıklama yaparak “Irak devletinin böyle bir kararı bulunmuyor” demişti.

Erbil Uluslararası Havalimanı Genel Müdürlüğü dün akşam Türkiyeli bir vatandaşa yönelik uçuş seyahatleri yasaklamasına ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Irak Federal Güvenlik Kurumu’nun talebi doğrultusunda, Irak sınırları içerisinde Hasan Özgüneş isimli ve Türkiye pasaportlu kişinin seyahat uçuşuna yönelik yasak getirildi. Havalimanları da dahil bütün sınır gümrük kapılarında bu belirtilen kişi hakkında seyahat yasaklaması mevcuttur.”

Açıklamanın devamında şunlar dile getirildi: “Irak Federal Güvenlik Kurumu’nun bu talebi nedeniyle Hasan Özgüneş, kurallar çerçevesinde saygılı bir şekilde hakkında işlem yapılarak geri gönderildi. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Irak tarafından alınan bu kararla hiçbir alakası bulunmamaktadır.”

Ne HDP’den ne de PKK medyasından şu ana değin geçmiş haber ve açıklamalarını tekzip eden bir açıklama yapılmadı.

PKK medyası ve PKK’ye bağlı kurumlar kanunlar ve teknik nedenlerle yaşanan her olayı Kürtler arası nefret yaymak, Kürtleri Kürdistan Bölgesi hükümetine kışkırtamak için kullanıyor. Olayların gerçeğini bilmelerine rağmen ahlak dışı biçimde Kürdistan Bölgesini karalamaya çalışıyorlar.

Diğer Haberler