Goran Hareketi: PKK Süleymaniye’de ne arıyor?

Goran Hareketi Yönetim Konseyi Üyesi: PKK Süleymaniye'de ne arıyor?

Değişim Hareketi (Goran) Yürütme Konseyi Üyesi Dilşad Reşîd Mela yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Süleymaniye sınırlarında bulunmasının güvenlik ve siyasi tehlikeler oluşturduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Dilşad Reşîd Mela şunları söyledi: “PKK’nin varlığının Süleymaniye üzerindeki tehlikeleri gittikçe artıyor. Türkiye insansız hava araçları her gün PKK’li kadro ve yöneticileri hedef alıyor. PKK’liler sivil halkın içerisine giriyorlar ve bu da ister istemez kargaşaya neden oluyor.”

Reşîd Mela açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “PKK Türkiyeli bir parti. Ama anlamıyoruz Süleymaniye’de ne arıyorlar. Türkiye’yi Süleymaniye’den yıkamazlar. Bu nedenle en iyi şey PKK kentte problem çıkaracak hareketlerden uzak durmalı. PKK ile Türkiye çatışmaları Süleymaniye kentine yansımamalı.”

Goranlı Yetkili açıklamasının sonunda da şu konulara dikkat çekti: “Bazı bilgilere göre, PKK’nin sınır bölgelerindeki örgütlülüğü bu bölgedeki sivil halk için endişe ve kaygı yaratmakta. PKK’nin sınır bölgelerindeki varlığı nedeniyle Türkiye’nin saldırıları oluyor ve buralarda sivil halk zarar görüyor. Ayrıca bazı yerlerde PKK sivil halkı ihtiyaçlarını karşılama, bir yerden bir yere gitme konusunda kendilerine yardım etme konusunda zorluyor ve bu da o bölgede yaşayan halk açısından tehlike yaratıyor.”

Diğer Haberler