YNK denetiminde bir cinayet daha: Murat Kani cinayetinin tek tanığı vuruldu

YNK denetiminde bir cinayet daha: Murat Kani cinayetinin tek tanığı vuruldu

Süleymaniye’de bir siyasi cinayet daha işlendi. Dün gece Xurşit Maliki adlı şahıs Süleymaniye sınırları içinde katledildi. Xurşit Maleki’nin Murat Kani cinayetinin tek tanığı olması olayın başka boyutları olduğunu işaret ediyor.

Xurşit Maleki adlı kişi iki gün önce Ranya ve Dukan arasındaki Kanterme asayiş noktası yakınlarında öldürüldü. Xurşit Maleki’nin direk başından hedef alındığı açıklandı.

Xurşit Maleki YNK’nin üst düzey komutanlarından Murat Kani cinayetinin tek tanığıydı ve cinayetin Bafil Talabani’ye bağlı güçler tarafından yapıldığını söylemişti. Şu ana değin Maleki’nin Kani cinayetine yaptığı tanıklık nedeni ile öldürüldüğüne dair bir kanıt yok. Fakat yakın çervesi bilinçli biçimde hedeflendiğini söylüyor.
Murat Kani kimdir?

Murat Kani, YNK içindeki üst düzey peşmergelerden biriydi. YNK içinde çıkan Lahor Cengi ve Bafil Talabani arasındaki çatışmada Lahor Cengi’den yana tavır koymuştu. Bunun için Bafil Talabini’nin hedefi olmuştu. Tanıklar Murat Kani ve iki korumasının olduğu aracın hiç uyarı yapılmadan tarandığı ve Kani’nin öldürüldüğünü belirtiyor. YNK medyası ise Kani’nin tutuklanmaya karşı geldiği için öldürüldüğünü iddia etmişti.

Diğer Haberler