ABD’nin Detroit kenti ile Duhok kardeş şehir oluyor

ABD’nin Detroit kenti ile Duhok kardeş şehir oluyor

 Duhok Valisi Dr. Elî Teter ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti Yatırım Kurumu Başkanı Mihemed Şukrî ile bir kaç kişinin daha yer aldığı Kürdistan Bölgesi Hükümet Heyeti bazı görüşmeler gerçekleştirmek için ABD’ye gittiler.

Ziyarete ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Duhok Valiliği Basın Sekreteri Mîlet Îsmet şunları söyledi: “Duhok Valisi Dr. Elî Teter, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Yatırım Kurumu Başkanı Mihemed Şukrî, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Milletvekillerinden Rubîna Ezîz ile Duhok Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Eyad Ebdulhelîm’den oluşan Kürdistan Bölgesi Hükümet Heyeti, ABD’de Kürdistan Bölgesi Hükümeti ABD Temsilcisi Beyan Samî Ebdulrehman tarafından karşılandı.”

Îsmet açıklamasını şöyle sürdürdü: “Heyet Michigan Eyaleti’nde hükümet temsilcileri ve ABD’deki Keldani Ticaret Odası Temsilcileri ile Keldani Örgütlerinden oluşan temsilcilerle görüşmeler gerçekleştirecek.”

Öte yandan ziyarete ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Duhok Valisi Dr. Elî Teter’de, bu ziyarette bir çok toplantı yapılacağını, Detroit ile Duhok’un kardeş kentler olarak ilan edilmesi çalışmaları yapılacağını ve kısa sürede bunun duyurulacağını ifade etti.

Diğer Haberler