YNK hükümete dönmek için hangi şartları öne sürüyor?

YNK hükümete dönmek için hangi şartları öne sürüyor?

Kürdistan Bölgesi’nde hükümet ortağı olan YNK’nin kabine toplantılarına katılmamasının üzerinden aylar geçti. En son olarak Bölge Başbakanı Mesrur Barzani, Kubat Talabani ve YNK’ye çağrı yaparak kabine görevlerine geri dönmelerini istemişti. Şimde YNK’nin dönme şartları tartışılıyor. Konuya ilişkin pek çok çevre gürüş belirtiyor.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK) Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Sözcüsü Pêşewa Hewramanî de  açıklamada, PDK’nin 2 probleme göz yumması halinde Qubat Talabani ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ekibinin hükümetteki çalışmalara döneceklerini belirtti.

 Pêşewa Hewramanî konuya ilişkin şunları söyledi: “PDK sadece 2 probleme göz yumarsa, ya da daha net ifadeyle Teğmen Hawkar Caf cinayeti ile seçimleri en az 1 yıl erteleme konularına göz yumarsa Qubat Talabani ve ekibi yarın hükümetteki çalışmalarına geri dönerler.”

Hewramanî yazılı açıklamasında şunları da dile getirdi: “Halka karşı özellikle maaşların dağıtılması konusunda öyle sahte yaklaşım sergiliyorlar ki, adeta kendilerini bu sorumluluktan pir u pak çıkartmaya uğraşıyorlar. Kadın kuaför salonlarından ve kebap dükkanlarından vergi alanlar hangi idarenin düşüncesi içerisinde olabilirler ki? Çok acayip bir durum.”

Kürdistan Bölgesi Başbakanı’nın güçlü Kürdistan hayalinden asla vazgeçmediğine dikkat çeken PDK Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Sözcüsü açıklamasının devamında, başbakanın yolsuzluk ve yasal olmayan işlere karşı asla tavizkar olmayacağını vurguladı.

Pêşewa Hewramanî yazılı açıklamasının sonunda şunlara yer verdi: “Mevcut hükümette var olan düşünce, fikir; hükümeti sistematik bir çalışma içerisine sokmak, güçlü bir sistem kurmak ve halk içerisinde birlik kurmak. Öte yandan hükümet, sınırlardaki kaçakçılık, terör faaliyetleri ve halkı yağmalama hususlarının önünü kesmek için çaba sarf ediyor.”

Kaynak: BasNews

Diğer Haberler