YNK bölgesinde bir siyasi cinayet daha: YNK’li yetkili katili koruyor

YNK bölgesinde bir siyasi cinayet daha: YNK’li yetkili katili koruyor

Kürdistan Bölgesi’nin tanınmış siyasetçisi Ebdulah Kiwêxa Mubarek’in oğlu önceki akşam Çemçemal ilçesinde vurularak öldürüldü. Kiwexa’nın oğlunun öldürülmesi Çemçemal ve çevresindeki siyasi gerginliği arttırdı. Ebdullah Kiwêxa yaptığı açıklamada “oğlumun kanının hesabı sorulmalı fakat Kürdistan Bölgesi’nde zaten var olan gerginliği arttırmak istediklerini biliyoruz, bunun için olgun davranmaya çalışıyoruz. Kanunların işlemesini istiyoruz. Katiller bellidir” dedi.

Kerkük ve Çemçemal bölgesinde tanınmış bir peşmerge ve siyasetçi olan Abdullah Kiwexe’nin oğlu 21 yaşındaki Serdar Kiwexe kendi evinin önünde açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Serdar Kiwexe’nin daha çocukken geçirdiği bir trafik kazası sonucu yüzde 80 engelli. Bir eli ve bir ayağı tutmayan Kiwexe’nin daha önce karıştığı herhangi bir olay yok. Fakat YNK medyası özellikle eski bir husumeti öne çıkarmaya çalışarak olayı sosyal bir sorun gibi yansıtmak istedi.

Katilin kim olduğu kamera kayıtlarından belli. Katilin YNK’li bir yöneticinin koruması olduğu belirtiliyor. Ve şu ana değin de katilin kimliği bilinmesine rağmen yakalanmadı. YNK’li yöneticinin katili koruduğu konusda yaygın bir görüş var.

Öldürülen Serdar Kewaxi’nin babası Abdullah Kexwaxi geçmişte YNK’de yer almış bir isim. Fakat 2017 Eylül Kerkük ihanetinden sonra tavır alarak YNK’den ayrıldı. Bölgedeki etkinliği nedene ile bir çok zaman YNK’nin hedefi haline geldi. Bölgede büyük nufusü bulunan Kewaxi yaptığı açıklamada “oğlumun askeri kıyafetli resimleri olsa bile eline silah almamış biridir. Bu cinayeti işleyenlerin amacını biliyoruz, olgun davranacağı, Kürdistan Bölgesinin çıkarlarını esas alacağız ama hesapsız kalmasını kabul etmeyeceğiz.

YNK kontrolündeki şehirler bir dönemdir bu tür siyasi cinayetlere sahne oluyor.

Diğer Haberler