PKK, yıllarca gizlediği kayıplarını neden son günlerde toplu olarak açıklamaya başladı?

PKK, yıllarca gizlediği kayıplarını neden son günlerde toplu olarak açıklamaya başladı? Türkiye seçimleri, Medya Savunma Alanları, HPG,

PKK kendi kadrolarının ölümü ve yaşamı üzerinde büyük bir tekel kuran, bunlardan rant elde etmeye çalışan bir harekettir.  PKK’nin, örgütün bir mülkü haline gelen, kişisel ve toplumsal haklardan menedilmiş ve sadece PKK’ye hizmet etmeyi yaşamak sayan inandırılmış ve müritleştirilmiş bir kadro yapısı vardır. PKK 12-16 yaş arasında daha çocukken katılmış bir kadroların aileleri bile ilişkisini yasaklamaktadır. Çocuklarının akıbetini öğrenmek, onlarla bağlantıya geçemeye çalışan ailelerde PKK tarafından hain ilan edilmektedir.

PKK kendi mülkü gördüğü ve çok yönlü üzerinden rant kazandığı bu kadrolarının ölümünü de hem ailelerinden hem toplumdan gizlemekte ve sadece eğer olaydan rant elde edebiliyorsa açıklamalar yapmaktadır.
PKK özellikle 2012 yılından bu yana verdiği kayıpların büyük bölümünü gizlemektedir. PKK’ye yakın çevrelerin verdiği bilgilere göre PKK’nin Kuzey Kürdistan’da cenazesi Türk devletinin eline geçen gerillanın kimliklerini açıklamak zorunda kalmakta, diğer kayıplarını ise kendisi için propaganda değeri taşıdığı zaman açıklamaktadır.

PKK kendi yöneticisi Ali Haydar Kaytan gibi isimlerin bile hayatını kaybettiğini açıklamamıştır. PKK’nin bunun dışında da ismini açıklamadığı pek çok kadın ve erkek komuta kademesi üyesi ve yöneticisinin de ölümlerini gizlediği bilinmektedir.

PKK; Nisan ayının başından bu yana her gün kayıplarını açıklıyor

Fakat son 20 gün içinde HPG neredeyse her gün sayısı üçten az olmamak üzere geçmişte hayatını kaybetmiş gerillanın kimliğini açıklamaktadır. Açıklanan kimliklerin büyük çoğunluğu daha 2016/2017 yılında hayatını kaybetmiştir.

Örneğin, 14 Nisan tarihinde Dilşad, Qehreman, Egîd, Agir, Numan ve Che Guevera kod adları ile üyesinin 2017 yılında hayatını kaybettiğini bildirmiştir. Nerede hayatlarını kaybettiği konusunda bilgi verilmeyen açıklamaya göre her biri başka yerde hayatını kaybetmiştir. Açıklamada bu altı kaybın medya savunma alanlarında yaşandığı belirtilmiştir. Yani PKK ve HPG’nin her gün ulaşabildiği alanlarda. Fakat buna rağmen neden kayıpların 6 yıl sonra açıklandığı yönünde bilgi yoktur.

Diğer Haberler