Şengal: PKK’nin sahte kimlik yapan çete gurubu yakalandı

Şengal: PKK’nin sahte kimlik yapan çete gurubu yakalandı Irak parlanto seçimleri 10 Ekim 2021, Hazım Beg, Ezidi Miri Musul, Şengal, Rojava

Şengal’de PKK kadrolarına sahte kimlik yapan bir gurup yakalandı.
Irak güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz Pazar günü sahte Irak kimliği yapan bir çete gurubu yakalandı. Gurubun PKK ile bağlantılı olduğu bildirildi.

Şengal’deki nüfus müdürlüğünde çalışan PKK bağlantılı 6 kişilik ekibin PKK’nin yasa dışı işlerde kullanması için kimlik yaptığı belirlendi. Buna göre Şengal’de hayatını kaybetmiş veya yurtdışına gitmiş Ezidilerin kimliklerini PKK kadrolarının fotoğraflarını vurarak yeniledikleri öğrenildi. Bu çete gurubu faaliyetlerinin açığa çıkmasından sonra Rojava’daki PKK yönetiminin yanına kaçtığı da gelen bilgiler arasında.

PKK’nin Şengal’de Ezidiler üzerindeki sömürüsü

PKK ise bu kimlikler ile Kürdistan Bölgesinde Ezidilere gösterilen müsamaha ve hoşgörüyü suistimal ederek şehirler arası yollarda kullandığı tespit edildi.  PKK’nin bu kimlikleri kullanarak pek çok kanunsuz iş yaptığı da biliniyor.

PKK’nin 10 Ekim 2021 yılındaki parlamento seçimlerinde bu kimlikleri kullanarak birçok sahte oy kullandığı da düşünülüyor. Ayrıca bu kimlikler ile ticaret, silah kaçakçılığı vb başka işlerde yapıldığı yönünde de pek çok bilgi mevcut.
PKK Şengal’deki kaos durumundan ve Ezidilerin bölünmüşlüğünden birçok konuda rant sağlıyor. Bu nedenle de Şengal’de durumun normalleşmesini engellemek için çok yönlü faliyet yürütüyor. Son dönemde de PKK Ezidi Mir’i Hazım Beg’i hain ilan ederek Şengal halkı ve Ezidilerin yararına olan Şengal anlaşmasını engelleye çalışıyor.

Diğer Haberler