Al Arabi: Kubat Talabani, Hakan Fidan’a PKK’yi Süleymaniye’den çıkarma sözü verdi

Al Arabi: Kubat Talabani, Hakan Fidan’a PKK’yi Süleymaniye’den çıkarma sözü verdi

Arap dünyasının itibarlı medya organlarından Al Arabi El Cedir adlı gazete geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Hakan Fidan – Kubat Talabani görüşmesine ilişkin bir rapor yayınladı.

Al Arabi’nin yayınladığı raporda Kubat Talabani’nin Hakan Fidan’a “PKK’yi Süleymaniye’den çıkarma sözü verdiği” verdiği belirtildi. Haberin devamın da ise Kubat Talabani’nin HSD ve PKK ile ilişkilerini sınırlayacağı sözüne rağmen Hakan Fidan’ın somut adımlar görmeden Süleymaniye Uluslararası Havalimanına kendi alanlarından uçuşa izin vermeyecekleri belirtildi.
Rapora göre “Süleymaniye sınırları içinde PKK’ye ait büroların kapatılması, Hava Limanı çalışmalarının şeffaflığı gibi birkaç temel madde de somut adımlar atılmadan hava limanı uçuşa açılmayacak.” Ayrıca bu durumun devam etmesi durumunda Süleymaniye’de ki Türk şirketleri ve markalarının çalışma izinleri de Türkiye tarafından iptal edilecek.

Neler olmuştu?

Türkiye 4 Nisan günü Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na olan uçuşları askıya almıştı. Süleymaniye Hava Limanı yakınlarında HSD komutanı Mazlum Abdi’nin de içinde olduğu bir gurup ise 7 Nisan günü TSK uçaklarının hedefi olmuştu.

YNK lideri Bafil Talabani ve Kubat Talabani kendi ve PKK medyasında propaganda amaçlı açıklamalar yapsalar bile Türkiye ile ilişki kurmak için Bağdat’a başvurmuşlardı. Bağdat’ı ziyaret eden MİT yöneticisi Mutlu Toka ile görüşmüş ama sonuç alınmayınca Ankara’yı ziyaret etmişti.
YNK şu ana değin görüşmenin sonuçlarına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Diğer Haberler