Fuad Hüseyin: Onaylanması halinde Irak bütçe yasası Kürdistan Bölgesi açısından çok iyi

Fuad Hüseyin: Onaylanması halinde Irak bütçe yasası Kürdistan Bölgesi açısından çok iyi

 Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyinn yaptığı açıklamada, Irak bütçesinin mevcut haliyle kabul edilmesinin Kürdistan Bölgesi açısından çok iyi olduğunu belirtti.

Irak Parlamentosu’nda basın toplantısı düzenleyen Fuad Hüseyin, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) fraksiyonu ile de görüştüklerini söyledi.

Fuad Hüseyin açıklamasında, bütçe yasa tasarısının ele alındığını ve görüşüldüğünü belirterek, mevcut haliyle parlamentodan geçmesi halinde Kürdistan Bölgesi açısından da iyi olacağını ifade etti.

Irak Bakanlar Kurulu 13.03.2023 tarihinde hazırlanan 198 triliyon dinarlık bütçe yasa tasarısını onayladı ve buna göre Kürdistan Bölgesi’de günlük 400 bin varil petrol ihracatı yapacak.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü’de bir süre önce yaptığı açıklamada, Erbil ile Bağdat arasında gerçekleşen görüşmelerde ilerlemenin sağlandığını, özellikle Başbakan Mesrur Barzani’nin Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’yi ziyaret etmesiyle bu olumlu havanın daha da güçlendiğini ve görüşmelerin aksamadan devam ederek, problemlerin anayasa temelinde çözümlere kavuşacağını dile getirmişti.

Diğer Haberler