Cinderes: Barzani Yardım Vakfı Newroz şehitlerinin ailelerini ziyaret etti

Cinderes: Barzani Yardım Vakfı Newroz şehitlerinin ailelerini ziyaret etti

Barzani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin temsilen Barzani Yardım Vakfı heyeti, Cindires katliamı şehitlerinin yakınlarını ziyaret etti.

Rûdaw’a konuşan Vakfın Efrin Şube Başkanı Rewac Heci, Mesrur Barzani’nin şehit ailelerine taziyelerini ilettiklerini söyledi.

Rewac Heci, Başbakan Mesrur Barzani’nin 4 Cindiresli vatandaşın şehit edilmesi olayı ve sonrasındaki adli süreci sonuna kadar takip edeceğini söylediğini aktardı.

Rewac Hacı ziyaret sırasında şunları söyledi:

“Sizlerle yan yana olmak ve ağır yükünüzü az da olsa hafifletmek için Kürdistan’dan geldik. Yükünüz gerçekten çok ağır, Allah yardımcınız olsun. Tüm Kürdistan için büyük bir sembol haline geldiniz. Onlar şehit oluncaya dek Efrin’de, Cindires’te kimse sesini çıkaramıyordu, kimse bize zulmediyorlar diyemiyordu. Şehitlerimiz halkımızın sesini özgürce çıkarmasının yolunu açtı. Bunlar Kürdistan şehitleri ve Newroz şehitleridir. Onlar özgürlük şehitleri ve Cindires halkının sesidir.”

20 Mart’ta Cindires’te Kürt bir aile, evlerinin önünde Newroz ateşi yakarken, Türkiye destekli Ceyş El Şarkiye örgütüne mensup kişiler silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Diğer Haberler