YNK: Mazlum Abdi’nin Süleymaniye’de olduğu bilgisini Türkiye’ye ABD verdi

YNK: Mazlum Abdi’nin Süleymaniye’de olduğu bilgisini Türkiye’ye ABD verdi

7 Nisan günü Süleymaniye yakınlarında içinde HSD komutanı Mazlum Abdi’nin olduğu konvoyun vurulması sonrası yaşanan tartışmalar devam ediyor. Pek çok çevre Türkiye’ye bilginin YNK tarafından verilmiş olduğunu düşünüyor. YNK ise kendini savunmak için farklı açıklamalar yapıyor.
Bu açıklamalardan biri de Irak Parlamentosu YNK Grup Başkanı Herêm Kemal Axa tarafından yapıldı. Axa, Abdi’nin konumunun Koalisyon Güçleri tarafından ziyaret öncesi Türkiye’ye Süleymaniye’de bir araya geleceği hakkında bilgilendirdiğini iddia etti.

Irak Parlamentosu YNK Grup Başkanı ve Irak Parlamentosu Güvelik ve Savunma Komisyonu Üyesi Herêm Kemal Axa, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin ‘Amerikanın Sesi’ne konuştu. Kemal Axa, Koalisyon Güçleri’nin ziyaret öncesi Türkiye ve Irak’a, Suriye Demokratik Güçleri (QSD), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve YNK yetkililerinin Süleymaniye’deki toplantısı hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Kemal Axa’nın açıklaması ABD merkezli medyanın Mazlum Abdi’nin bilgisinin YNK tarafından verildiği iddiasından sonra yapıldı. Axa konuya ilişkin şunları söyledi: “Anti-Terör güçleri tanınan bir güçtür. Irak ordusu ve ABD askerleri ile operasyonlara katılıyor. Bu nedenle güvenilir bir güçtür. Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nda ne askeri bir üs ne de farklı bir sorun var. Mazlum Abdi Süleymaniye’de Koalisyon Güçleri’nin misafiriydi. Koalisyon Güçleri de gidiş-gelişler hakkında Türkiye’yi bilgilendirmişti. Diğer taraftan ise QSD Güçleri, Irak ve Koalisyon Güçleri ile irtibat halinde teröre karşı peşmerge ve Anti-Terör Birlikleri’ne destek veriyor. Türkiye’nin yaptığı seçim savaşıdır başka bir şey değil” dedi.

Kemal Axa, kendilerine ulaşan bir rapora göre, bombanın ve bunu yapan fabrikanın belirlendiğini bildirdi. Kemal, raporda Türkiye’nin bu bombaları Kerkük ve Süleymaniye havalimanlarının radarlarına göre yaptığını iddia etti. Fakat tam olarak neyi kast ettiği anlaşılmadı.

YNK hem içten hem de dıştan “Abdi’nin yerini ihbar eden kurum” olarak gösterildikten sonra kendini savunmak için belli açıklamalar yaptı fakat bunların hiç biri ikna edici olmadı. ABD’de şu ana değin bu konuda açıklama yapmadı.

Diğer Haberler