Kürdistan Bölgesi hükümeti dün selden gören Şexan halkına tazminat ödeyecek, çalışmalar başladı

Kürdistan Bölgesi hükümeti dün selden gören Şexan halkına tazminat ödeyecek, çalışmalar başladı

Kürdistan Bölgesi hükümeti s yerel kurumların mücadelesine rağmen engellenemeyen sel zararlarını karşılayacak. Bunun içinde hızla harekete geçildi. İlk olarak da Ezidi Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı  Şêxan’da dün yaşanan sel nedeniyle zarar gören bazı evler dün gece gördükleri zarar oranında tazminat ödenmesine karar verildi.

Duhok Basın Sekreteri Milet Îsmet konuyla ilgili olarak medyaya açıklamada bulundu ve şunları söyledi: “Şêxan Kaza Kaymakamı Serdar Şêx Yehya dün gece saat 20:00’dan 23:00’a kadar kendisine eşlik eden kent sivil savunma ekipleri ile birlikte Kelekçî Nahiyesİ ve Qerokê Nahiyesi’ne bağlı Mela Bîrwan Köyü’nü ziyaret ederek, selden zarar gören evleri gezdiler. Kaymakam ve beraberindeki ekipler bu ziyaretlerinde selden zarar gören evleri tazmin ettiler.”

Milet Îsmet açıklamasına şöyle devam etti: “Şêxan Kaymakamı ev ve işyerleri zarar görenleri tek tek ziyaret ederek, zarar tespiti için durmadan çalışacaklarını. Bütün ekiplerle halka hizmet etmek için seferber olduklarını ve zarar görenleri tazmin edeceklerini, ayrıca erzak, ev malzemeleri, gerekli elbise ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.”

Diğer Haberler