Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu toplantısı açıklandı: Süleymaniye Havalimanı’na yapılan saldırı kınandı

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu toplantısı açıklandı: Süleymaniye Havalimanı'na yapılan saldırı kınandı

Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın bombalanması olayını soruşturmak üzere bir araştırma komisyonu kurulması kararı aldı.

7 Nisan’da Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarında bir hava saldırısı düzenlenmiş ve saldırının hedefinin DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani olduğu belirtilmişti.

Kurulmasına karar verilen komisyonun Türkiye hava sahasının Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı kullanan uçaklara kapatılması ve 7 Nisan’da havalimanı yakınlarında gerçekleştirilen saldırıyı araştırmasına karar verildi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanlığınca yapılan açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Süleymaniye Havalimanı’ndaki faaliyetlerden haberdar değil ve bu faaliyetler, yürürlükteki hükümet yasalarının dışındadır” denildi.

Hükümetin bu faaliyetlerden haberdar olması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Süleymaniye Havalimanı’ndaki faaliyetlerinden haberdar olmaması kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

Bakanlar Kurulu toplantısında ilk olarak Kürdistan Bölgesi vatandaşları ve kurumlarının korunması ile bölgesel ve dış sorunları Kürdistan’a çekmekten kaçınmanın önemi ele alındı.

Başbakanlık açıklamasından, Bakanlar Kurulu’nun Süleymaniye Havalimanı’na gerçekleştirilen saldırıya ilişkin “endişelerini” dile getirdiği belirtilerek “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Süleymaniye Havalimanı’na ve Kürdistan Bölgesi’nin herhangi bir yerine yapılan saldırıları kınıyor” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler