Çanakkale: Bir Kürt ırkçı saldırıya uğradı, öldürüldü, jandarma ailesine saldırdı

Çanakkale: Bir Kürt ırkçı saldırıya uğradı, öldürüldü, jandarma ailesine saldırdı

Çanakkale’de Kürt bir ailenin saldırıya maruz kaldığı ve Yavuz Cabir isimli bir kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Van merkezli Serhat News haber sitesinde yer alan iddiaya göre, Van’dan 15-16 yıl önce Çanakkale’ye göç eden Cabir ailesi yerleştiği Civer köyünde “ırkçı saldırı”ya maruz kaldı.

Bugün sabah saat 10.30 civarında Yavuz Cabir, husumetli olduğu ve aynı köyde oturan bir kişi tarafından 10 yerinden bıçaklandı.

Cabir ailesinin avukatı Zilan Leventoğlu’nun Serhat News’e aktardığına göre, yaralı halde evine giden Yavuz Cabir, olayın daha da büyümemesi için jandarma ve sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine giden jandarme ekibi ile Cabir ailesinin fertleri arasında tartışma yaşandı. İddiaya göre tartışmada sırasında aralarında 3 kadının da bulunduğu aile üyeleri jandarma tarafından darp edildi. Bu sırada Yavuz Cabir’in evde bulunan av tüfeğini aldığı ve bir jandarmanın müdahale ederken Cabir’i karnından vurduğu öne sürüldü.

Tamamı gözaltına alındı

Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yavuz Cabir hayatını kaybederken, aile bireylerinin tümünün kanlar içerisinde hastane yerine Anafartalar Karakol’unda götürüldüğü öne sürüldü.

Cabir’in üç oğlu için 48 saat gözaltı kararı verilirken, anne ve kızlarının ifade işlemleri devam ediyor.

Avukat Leventoğlu, “Durum çok vahim. Jandarma adeta defalarca aile bireylerine ateş etmiş, babaya da nişan alıp göğüs kafesinin altından vurmuş. Sadece silahla ateş etme dışında jandarma tarafından çok feci dövülmüşler” diye konuştu.

Leventoğlu’nun, İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi’ne de başvurarak durumu aktardığı belirtiliyor.

Diğer Haberler