İran 9 yaşındaki Kiyan Pîrfelek’in katili olarak bir kişi idama mahkum etti, aile sonucu red  etti

İran 9 yaşındaki Kiyan Pîrfelek’in katili olarak bir kişi idama mahkum etti, aile sonucu red  etti, Mucahd Kurkuri, Ehwaz, Huzistan, Jina Amini, iran

Jina Amini isyanı sürecinde rejim güçlerinin açtığı ateş sonucu katledilen 9 yaşındaki Kiyan Pirfelek’in katili olarak yargılanan bir kişi idama mahkum edildi. Aile ise asıl katilin İran devleti olduğunu belirterek mahkemeyi ret etti.

Ehwaz mahkemesinde görülen davada Îze halkı olan Abbas Kurkuri adı ile bilinen Abbas Mucahd Kiyan Pirfelek’in katili olarak idama mahkum edildi. Abbas Kurkuri sadece Kiyan’ın değil 7 kişinin katili olarak yargılandı. Ayrıca rejime karşı suç işlemek, rejimi devirmek için gurup kurmak, kamu mallarına zarar vermek suçundan da yargılandı.Kurkuri de sadece bir göstericiydi.

Kiyan’ın ailesi duruma tepki gösterdi. Aile Kiyan’ın siviller değil doğrudan devlet güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirtiyor. Aileye göre devlet kendini aklamak ve halkı karşı karşıya getirmek için sahte bir mahkeme yaptı.

Kiyan’ın annesi Zeynep Molayirad sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla olaya tepki gösterdi. Zeynep Molayirad olaya ilişkin şunları söyledi: “Ben Kiyan’ın annesiyim, asla sivil bir yurttaşın Kiyan’ı öldürdüğünü kabul etmiyorum.”

Ayırca dün gece kendisinin ve oğlunu öldürmek suçundan yargılanan Muchad Kurkuri’nin bir fotosunu paylaşarak şunları yazdı. “Bizi ikimizi aynı yerden vurmak istiyorlar. Hayır, allahım sen tekrardan suçsuz bir insanın kanının dökülmesine izin verme”

Ayrıca “ Mucahid Kurkur’un idamına hayır” etiketi  kullandı. Zeyneb Molaryirad paylaşımının devamında “Benim oğlumun katili İran rejimidir, silahlı devlet güçleri bizim arabamızı taradı. Şimdi de senaryo yazıp başka silahlı güçler halkı taradı demeye çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

9 yaşındaki Kiyan Pirfelek  Huzistan’ın Ize kentinde babası ile beraber eve dönürken vuruldu. Onlar gösterici değildi. Ize kentinde Bahtiyari-Lor halkı yaşıyor.

Diğer Haberler