Lahor Cengi’den Bafil Talabani’ye: Siyasi ahlaka uymayan işler yapıp sonra da Kürdistani sloganlar atarak kendinizi kurtaramazsınız

Lahor Cengi’den Bafil Talabani’ye: Siyasi ahlaka uymayan işler yapıp sonra da Kürdistani sloganlar atarak kendinizi kurtaramazsınız

Süleymaniya hava alanında yaşanan patlama ve daha sonra Mazlum Abdi’nin patlamanın gerçekleştiği konvoyda olduğu haberi YNK içinde de pek çok tartışmaya yol açtı.

YNK’nin Bafel Talabani’nin darbesi ile görevden alınan ve partidan atılan eski eş başkanı Lahor Cengi’de konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Cengi açıklamada direk olarak Bafel Talabani ve Kubad Talabani’yi hedef alarak “izledikleri siyasetin Süleymaniye halkına zarar verdiğini” söyledi.

Lahor Cengi açıklamasında taraflara itidal çağrısı yaparak “Komşu ülkeler diyalog ve resmi kanallar üzerinden sorunların çözümüne odaklanmalıdır” dedi.

Ayrıca Cengi açılmasında “herkes soruşturmanın sonucu çıkana değin sakin hareket etmelidir: Rojava ise şunu bilmeli Süleymaniye’nin şu anki durumu eskisi gibi değil, iki helikopterin düşmesi ve dün yapılan Süleymaniye hava alanı yakınındaki saldırının nedeni Süleymaniye’de siyasetin yürütülüş biçimidir” dedi.

Cengi açıklamasında Bafil Talabin’nin siyaset tarzına da değinerek şunları söyledi:

“Kürdistan halkı Kürdistani slogan atarak, siyasi bir inat yaparak, iktidarın yanlış kullanılanların ve ahlaksız uygulama sahiplerinin bedelini ödemek zorunda değil. Siyasi polemikler de kimseye hizmet etmez.

Gerçekten Kürdistan halkının geleceğini ve yaşam kalitesini düşünenler sürecin hassasiyetini biliyor. Irak hükümetinin halkın ekonomik durumu hakkında karar aldığı bir dönemdeyiz. Özellikle böyle bir dönemde Kürdistan’daki siyasi tarafların kendi bireysel siyasi geleceklerini bir yana bırakarak siyasi uzlaşma, ortak çalışması gerekmektedir. Kürdistan’daki durum özellikle de Süleymaniye’deki karmaşa her şeyin önünde olmalıdır.  Kürt halkının, emekçilerinin, ekonomik durumunun bozulmasına ve iç huzurun bozulmasına izin verilmemelidir. Süleymaniye halkı pek çok kurban vermiş bir halktır bu duruma ve daha fazla cezayı, kaosu hak etmemiştir.”

Diğer Haberler