Türkiye’ye bağlı çeteler İstanbul-Azaz arasında Efrinli bir anne ve dört çocuğu kaçırdı

Türkiye'ye bağlı çeteler İstanbul-Azaz arasında Efrinli bir anne ve dört çocuğu kaçırdı

Türkiye’de yaşayan Efrinli bir kadın ve 4 çocuğunun Türkiye destekli grupların kontrolündeki Suriye’nin kuzeyinde bir cezaevine götürüldüğü iddia edildi.

Rûdaw’a konuşan Efrin’in Çeqmaq köyünden İdris Murad, eşi Dicle Bekir ve 4 çocuğunun Türkiye’de gözaltına alındıktan sonra Suriye’nin Azez kentindeki bir cezaevine nakledildiklerini söyledi.

5 aydır Avusturya’da sığınmacı olarak kalan İdris Murad, eşi ve 4 çocuğunun İstanbul Esenyurt’ta gözaltına alındıklarını, daha sonra Azez’e gönderildiklerini kaydetti.

Eşi ve çocuklarının Suriye’nin kuzeyindeki Türkiye destekli grupların kontrolünde bulunan Azez’de bir cezaevinde tutulduklarını belirten Murad, kendisini arayan ve Türkçe konuşan bir kişinin tercüman aracılığı ile “Çocuklarını ve eşinin serbest kalmasını istiyorsan bizlerle işbirliği yapmalısın, bize çalışmalısın” dediğini dile getirdi.

Eşi ve çocuklarını alıkoyanların bu isteğini reddettiğini söyleyen Murad, “Ben bunu yapamam dediğimde ‘Çocuklarını görmek istiyorsan bize yardım etmelisin’ diyerek telefonu yüzüme kapattılar. Bir hafta sonra yeniden telefonla beni aradılar ve ailen yaşıyor dediler. O süre zarfında onları çok merak ettim” dedi.

İdris Murad ailesinin serbest bırakılmasını isteyerek, bu konuda uluslararası insan hakları örgütlerinin kendisine yardımcı olması çağrısında bulundu.

 

Diğer Haberler