Erbil ile Bağdat arasında petrol anlaşması imzalandı

Erbil ile Bağdat arasında petrol anlaşması imzalandı

Kürdistan Bölgesi ile Irak federal hükümeti arasında imzalanan petrol anlaşmasına göre Irak petrol şirketi SOMO’nun genel müdür yardımcısı bir Kürt olacak.

Başbakan Mesrur Barzani ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi.

Irak Başbakanı Sudani, anlaşmanın tüm Irak için önemli olduğunu belirterek, “Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracatı tüm Irak’a fayda sağlayacak. Durdurulması hiç kimsenin çıkarına değildi. Şimdiden petrol ve gaz yasası için hazırlık yapıyoruz” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani de anlaşma için Sudani’ye teşekkür ederek, “Bu önemli anlaşmadan dolayı tüm Irak ve Kürdistan Bölgesi halkını tebrik etmek istiyorum. Bu anlaşmanın, Erbil ile Bağdat arasında çözüm bekleyen sorunlar için çözüm, bütçe ile petrol ve gaz yasasının Irak Parlamentosu’nda kabul edilmesine zemin sağlamasını umuyorum” diye konuştu.

Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi petrolü sevkiyatının durdurulması sadece Kürdistan Bölgesi halkında değil tüm Irak halkına zarar verdi. Bölge petrolünün sevkiyatıyla ilgili yeni durum, Irak’ın gelirini arttıracak ve hepimiz bundan fayda göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler