Bafil Talabani: Kürdistan petrolünü Irak satsın

Bafil Talabani: Kürdistan petrolünü Irak satsın

YNK’nin tartışmalı lideri Bafil Talabani yine Kürtlerin tepkisini çekecek bir açıklama yaptı. Talabani son dönemde Irak-Türkiye ve Kürdistan arasında yaşanan Kürdistan petrolünün Ceyhan boru hattından satışına ilişkin açıklama yaptı. Talabani yaptığı açıklamada Kürdistan petrolünün Irak tarafından satılmasını önerdi.

Talabani açıklamasında, “Halkımızın geleceği ve krizlerin önünün alınması için doğru kararlar vermenin zamanı geldi. Kürdistan Bölgesi petrolünü SOMO satsın ve Irak genelindeki petrol geliri tek bir hazinede toplansın” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, Kürdistan Bölgesi’ndeki benzin, petrol ve gaz sisteminin Irak’a bağlanması ni ifade eden Talabani, Kürdistan Bölgesi temsilcilerinin SOMO şirketi ve Irak’ın petrol ve gaz sistemi içerisinde yer almasını istedi.

Bafil Talabani’nin bu açıklaması Kürtler tarafından büyük tepki ile karşılandı. Kürdistan’ın bağımsızlığından ödün vermesi ve Irak’ın normal bir eyaleti haline gelmesi anlamına gelen açıklama için siyasi uzmanlar Bafil Talabani’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını söylüyorlar.
Daha önce de Kerkük’ün Irak ordusuna teslim edilmesinde önemli rolü olan Bafil Talabani’nin “Kürdistan Petrolü Irak’a bağlansın” açıklaması ikinci ihanet olarak değerlendiriliyor.

İki gün önce Kerkük’ün işgal edildiği 2017 yılında Irak başbakanı olan Haydar Abadi bir TV programına katılmış ve Kerkük’ün Bafil Talabani tarafından kendilerine teslim edildiğini doğrulamıştı.

Diğer Haberler