Bursaspor taraftarından yine Irkçı saldırı: Diyarbakır plakalı araca saldırdılar

Bursaspor taraftarından yine Irkçı saldırı: Diyarbakır plakalı araca saldırdılar

Amedspor maçında tribünde ‘Beyaz toros’ ve ‘Yeşil’ pankartı açan ve ırkçı saldırılarda bulunan Bursaspor taraftarı, bu kez Diyarbakır plakalı bir araca saldırdı. İnegölspor maçı öncesinde bir grup taraftar 21 plakalı araca taşlı ve sopalı saldırı düzenledi.

Bursaspor ile Amedspor arasında geçen ay oynanan maç sırasındaki ırkçı saldırıların yankıları sürerken, Bursaspor taraftarı bu kez Bursa’da Diyarbakır plakalı araca saldırdı. Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde 2 Nisan günü oynanan Bursaspor-İnegölspor maçı öncesinde, Bursaspor taraftarı 21 plakalı bir araca taş ve sopalarla saldırdı. Saldırının görüntüleri sosyal medyada dolaşıma girdi.

Bursaspor taraftarlarının 21 plakalı araca taş ve sopalarla saldırdığı görüldü. Taraftarlar bu sırada “Her zaman her yerde en büyük Bursa” sloganları attı.

Amedspor – Bursaspor maçında ne olmuştu?

5 Mart’taki Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde, Amedspor’un kaldığı otelde başlayan saldırılar stadyumda da devam etmişti. Tribünlerdeki Bursasporlu taraftarlar 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın pankartlarını açmıştı. Taraftarlar sahaya bıçak ve mermi de atmıştı. Amedspor kalecisi ve bazı futbolcular yaralanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ırkçı saldırıya ve Bursaspor taraftarına sahip çıkmış, başta HDP olmak üzere muhalefet partilerinden saldırıların engellenmemesine tepkiler yükselmişti.

Diğer Haberler