Haydar Abadi, Kerkük ihanetinde YNK ve Bafil Talabani ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarını açıkladı

Haydar Abadi, Kerkük ihanetinde YNK ve Bafil Talabani ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarını açıkladı

Kerkük ihanetinin ayrıntıları gün geçtikçe daha fazla ortaya çıkıyor. Kerkük işgal edildiği dönemde Irak başbakanı olan Haydar Abadi, Bafil Talabani ve YNK’nin 16 Ekim ihanetini bir kez daha doğruladı.

Irak’ın eski Başbakanı, Bafil Talabani’nin Kerkük’ün teslimi için kendileriyle anlaşma yaptığını ancak bunu ihanet olarak görmediğini söylüyor.

Irak’ın eski Başbakanı Haydar Abadi, Al Fırat televizyonundaki  Eyad Fadıl ile Sahurdan Önce adlı  programa katıldı. Abadi burada YNK ile ilişkileri ve Kasım Süleymani’nin rolü üzerine açıklamalar yaptı. Abad6i  yaptığı konuşmada, 16 Ekim 2017’de Bafil Talabani ve grubunun Kerkük’ün teslimi için ihanetini doğrulayarak şu ifadeleri  kullandı:  “Evet, Kerkük’e saldırımızdan önce Bafil Talabani ile bir anlaşmamız vardı ama bu Kürdistan’daki kardeşlerimizin dediği gibi ihanet değil, kan dökülmesinden endişe duymaktır.”dedi.

Abadi ayrıca açıklamasında “Kasım Süleymani 16 Ekim öncesi beni Süleymaniye’ye gidiş için bilgilendirdi. Ben ona gerek olmadığını söyledim. Fakat o Mam Celal’in taziyesi adı ile gideceğini söyledi, fakat amaç bu konuları konuşmaktı” dedi.  Ayrıca Abadi “YNK içinde bazı Peşmerge Komutanları var onlar kendi liderlerinden çok beni dinlerler” dedi.

Daha önce de YNK’nin birçok lideri bizzat Bafil Talabani’nin ve partinin bir kanadının ihanetinden ve 16 Ekim 2017’de Kerkük’ün teslim edilmesinden söz ediyordu. Hatta Bafil Talabani’nin kendisi de TV’ye çıkmış ve imzalı belgeyi göstermişti.
Bafil Talabani ve o dönemin YNK yönetimi Kerkük ihanetinden sonra Kürdistan karşıtı cephe ile işbirliğini sürekli devam etti.

Diğer Haberler