Demirtaş “Türkiye cennettir” dedi, Kürtler tepki gösterdi

Demirtaş “Türkiye cennettir” dedi, Kürtler tepki gösterdi

HDP Eski Eşgenel Başkanlarından Selahattin Demirtaş tutuklu olmasına rağmen Twitter hesabını sürekli olarak kullanıyor. Fakat özellikle de son dönemde attığı Twitter Kürtlerin tepkisine yol açıyor.

Son olarak dün gece attığı şu tweet olay oldu: “Aslında cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Koltukları uğruna bizi birbirimize düşüren, barıştan ve kardeşlikten korkan, memleketi cehenneme çeviren bu iktidardan kurtulmak için el ele verelim. Türkiye hepimizindir, Cumhuriyet hepimizindir, aydınlık güzel yarınlar hepimizindir.”
Demirtaş son dönemki söylemlerinde PKK ve HDP ile paralel biçimde Kürt kimliğine hiç vurgu yapmıyor. Sürekli olarak Türklere sempatik görünme çabasındaki Demirtaşın dün geceki tweetine büyük tepki yağdı. Saatler içinde Kürtler Demirtaş’a cevap verdi.

Kürtler Demirtaş’a Mustafa Kemal’ın “ne mutlu Türküm diyene” sözünü hatırlatarak yakında sende “ne mutlu Türküm diyene diyeceksin galiba” dedi.

Bazı hesaplar ile “Erdoğan’ı düşürmeye çalışırken kendisi düşkünleşti” dedi.
Demirtaş Kuzeyde PKK dışındaki Kürtlerin de desteklediği, sempatik davranışları öne çıkan bir isimdi. Fakat zamanla magazinsel tutumları ve özellikle de Kürt ve Kürdistan konusu yokmuş gibi Türkiye odaklı hareket etmesi tepki çekti.

Demirtaş geçtiğimiz ocak ayında da kişisel bir web sitesi açmıştı. Sitede Almanca, Türkçe, İngilizce ve Fransızca gibi diller vardı. Fakat Kürt dili yer almadı. Kürtlerin büyük tepkisi üzerine Kürt dili eklenmek zorunda kalmıştı.

Kuzey Kürtleri tepkili

Kuzey Kürdistan ve Türkiye’deki seçim sürecinde Kuzey Kürtleri için umut vaad eden bir ortam yok. PKK’nin ve HDP’nin siyaseti Kürt tabanında kabul görmüyor. Hiçbir talepte bulunmadan Kılıçdaroğlu’na yapılan destek, Kürtler adına ve Kürt dili adına taleplerin seçim beyannamesinde yer almaması, Hasan Cemal gibi Kemalist Ergenekoncu isimlerin Yeşil Sol Parti adı ile seçim girecek olan HDP listesinden aday gösterilmesi Kürtlerde tepkiye yol açıyor.

Diğer Haberler