Rojava yönetiminden Duhok ve Hewler halkına hakaret gibi açıklama

Rojava yönetiminden Duhok ve Hewler halkına hakaret gibi açıklama

Dün PKK’ye yakın medyada Rojava’da ki Özerk Yönetim adına yapılan bir açıklama yer aldı. “Rojava Özerk Yönetiminden Süleymaniye halkına teşekkür” manşeti ile yayınlanan haber depremzedelere yapılan yardımlarla ilgiliydi.
Rojava yönetiminin açıklamasında “Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi deprem mağdurlarına yardım gönden Başurê Kurdistan’daki Süleymaniye halkına teşekkürlerini iletir. Süleymaniye halkımızın sorumluluk duygularını gösteriyor” ifadeleri yer aldı.
6 Şubat tarihinde Maraş merkezli iki depremden sonra Kürdistan Bölgesi hükümeti ve Barzani Yardım Vakfı Kuzey Kürdistan ve Rojava’nın Efrin kentine ilk ulaşan yardım ekipleri oldu. Depremin hemen ertesi günü Kürdistan’ın tüm şehirlerinde yönetimler tarafından yardım noktaları belirlendi.
Duhok, Hewler, Halepçe ve Germiyan gibi her şehirde yardımlar toplandı. Duhok ve Hewler’de onlarca cami’de parklara konulan yardım çadırlarına halk akın etti. Bu yardımların hepsi şeffaf biçimde ihtiyaç sahiplerine iletildi. Hala da iletiliyor.
Durum böyle iken Rojava yönetiminin sadece Süleymaniye’ye teşekkür etmesi halkta da tepkiye yol açtı. Rojava yönetiminin açıklaması hem vefasızlık hem de politik art niyet olarak yorumlandı.
Kürdistan Bölgesinde hükümet ve halkın depremzedeler için harekete geçmesine rağmen KCK Eşbaşkanı  Bese Hozat’ta daha önce “KDP yardımları engelliyor” biçiminde açıklama yapmıştı.

Diğer Haberler