Ciwan Qetne: 11 yıl önce PYD’nin silahı güçleri tarafından katledildiğinde 22 yaşındaydı

Ciwan Qetne: 11 yıl önce PYD’nin silahı güçleri tarafından katledildiğinde 22 yaşındaydı, PKK, TEWDEM, Esad

Rojava’nın umut vaat eden genç isimlerinden Ciwan Qetna’nın PYD’ya bağlı güçler tarafından katledilişinin üzerinden 11 yıl geçti. Ciwan 25 Mart 2012 tarihinde PYD’ye bağlı bir birim tarafından kaçırıldı ve aynı gün yol kenarında cenazesi bulundu.

1990 yılında Dirbesiye’de doğan Ciwan vatanseverliği ile tanınmış bir ailenin çocuğuydu.  Halep’te Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyordu.

Çocukluğu Kürdistani bir ortamda geçen Ciwan Suriye’deki sürecin başlaması ile beraber siyasal hareketlerin içinde yer aldı. Esad rejimine karşı Kürtlerin haklarını arayan örgütlerde yer alan Ciwan bu nedenle çok kez Esad rejiminin hedefi oldu. Genç, dinamik ve hitabet yeteneği gelişmiş olan Ciwan PKK’nin Rojava’daki hareketi PYD’nin de dikkatini çekiyordu. Dirbesiye ve çevresindeki gençlerin Ciwan’ın etrafında toplanmasından ürken PYD birçok kez Ciwan’ı tehdit etti.

25 Mart 2012 yılında da PYD’ye bağlı milisler tarafından kaçırıldı. Birkaç saat sonra işkence görmüş ve kurşunlanmış cenazesi yol kenarında bulundu. Kendi köyünde toprağa verildi.

PKK’nin Rojava’da PYD, TEWDEM vb. değişik isimlerle faaliyet yürüten örgütleri Rojava halkının öz evlatlarını kendine yol açmak katletti. Hala onlarca insanın akıbeti bilinmiyor.

Diğer Haberler