6 yıl önce PYD tarafından kaçırılan Fuad İbrahim’den hala bir haber yok

6 yıl önce PYD tarafından kaçırılan Fuad İbrahim’den hala bir haber yok, ENKS; Rojava, HSD, TEWDEM; Ciwanen Şoreşger

Rojava’nın önemli isimlerinden siyasetçi ve eylem adamı Fuad İbrahim24 Mart 2017 yılında PYD tarafından kaçırılmıştı. Bugün kaçırılışının 6’ıncı yıl dönümü. Akıbeti hala bilinmiyor.

2010’lu yılla ve sonrasında Rojava Kürdistan’ında pek çok insan faile meçhule uğradı. İçinde Behzat Dursun, Michel Temo gibi isimlerin de olduğu bu kişiler için aslında faili meçhul değil faili belli demek daha doğrudur. Çünkü ister suikast ister de kaçırma olayları olsun hepsinde oklar PKK’nin Rojava’da faaliyet yürüten örgütlerini işaret ediyor. Adları ister PYD ister Ciwanen Şoreşer ister TEWDEM olsun bu örgütlerin hepsi PKK’nin Rojava’da kendisi dışında bir güç bırakmama amacına göre hareket ediyor, muhaliflerin yok edilmesinde rol oynuyor.

Fuad İbrahim kimdir?

24 Mart 2017 yılında Mameşur ve Şekirxaç köyleri arasında kaçırıldı. Bu ilk kaçırılması değildi daha önce 2 Ekim 2016 yılında da yine PYD güçleri tarafından kaçırılmıştı. O zaman ki PYD yönetimi gelen baskılar nedeni ile Fuad İbrahim’i serbest bırakmıştı.

ENKS üyesi ve gençlik komitesinde olan Fuad İbrahim Esad rejimi karşısında geçmişten beri aktif faaliyet yürüten bir isimdi. Özellikle 2010 sonrası birçok önemli eylem ve gösteriye öncülük yaptı. Bu da onu hem Suriye devletinin hem de PYD’nin hedefi haline getirdi. Kaçırılmasının altında yatan neden özellikle Derik’te gençler üzerinde olan büyük etkisi gösteriliyor.

2020 yılında ENKS ve PYND arasında yapılan görüşmeler dönemind6e HSD ENKS yönetiminden kaçırılan 8 kişinin akıbeti ile ilgileneceği sözünü verdi. Fakat bu sözlerde tıpkı diğer sözlerde olduğu kabul edilmedi.

PYD’nin Rojava’daki muhaliflere karşı faşizan uygulamaları ise devam ediyor.  Her yıl onlarca muhalif isin açık ve gizli biçimde göz altına alınıyor, işkence görüyor ve öldürülüyor.

Diğer Haberler