Kürdistan Bölgesinin çabaları sonuç verdi: Efrin saldırısını yapanlar yakalandı

Kürdistan Bölgesinin çabaları sonuç verdi: Efrin saldırısını yapanlar yakalandı

 Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığı, Cindires saldırısını gerçekleştirenlerenlerin yakalandığını duyurdu.

Efrin’e bağlı Cindires ilçesinde Ahrar El Şarkiye Grubu’nun Newroz ateşi yakarak kutlama yapanlara ateş açmasıyla 4 Kürt hayatını kaybetmiş, 2 Kürt de yaralanmıştı. Kürdistan Bölgesi Yönetimi olayı sert bir dille kınamış ve diplomatik yollardan  SMDK ve Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığına baskı yapmıştı. Katillerin bu kadar erken yakalanması Kürdistan Bölgesinin baskısı ile gerçekleştiği düşünülüyor.

Yerel kaynaklar  saldırıda aynı aileden Ferhan Osman (43), İsmail Osman (38), Muhammed İsmail (18) ve Muhammed Osman (42) hayatlarını kaybettiğini bildiriyor.

Saldırı nedeniyle Efrin’de ulusal yas ilan edilirken, birçok merkezde Kürdistan bayrağı ile protestolar düzenlendi. Efrin’deki protestolarda Kürtler için uluslararası koruma talep edildi.

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Dört sivili öldürme ve birini yaralama suçuna karışan katiller yakalandı” ifadelerine yer verildi.

İfadeleri esnasında verdikleri bilgiye göre, saldırganların kimlik bilgileri şu şekilde:

– Deyrezor doğumlu Ömar Salih El-Esmer (23), Cindires Kampı’nda yaşıyor.

– Deyrezor doğumlu Habib Ali Halef (19), Cindires Kampı’nda yaşıyor.

– Deyrezor doğumlu Bilal Ahmed El-Abur (23), Cindires Kampı’nda yaşıyor.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesrur Barzani, Efrin’deki saldırıyı kınayarak sorumluların ortaya çıkarılarak yargılanması çağrısı yapmıştı: https://darkamazi.com/archives/1024068

Diğer Haberler