Kürtçe seçmeli ders mağduru Morsümbül hakkında bu kez “terör yandaşlığından” soruşturma açıldıuştu

Kürtçe seçmeli ders mağduru Morsümbül hakkında bu kez"terör yandaşlığından" soruşturma açıldıuştu

 Kürtçe seçmeli dersler için velileri ve öğrencileri teşvik ettiği için Kürt öğretmen Hüdai Morsümbül’ün başına gelmeyen kalmadı. Kürt öğretmene bu sefer de “PKK sempatizanlığı” ve  “terör yandaşlığı” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde görev yaptığı dönemde, öğrencilerin Kürtçe seçmeli dersi tercih etmesi için başlatılan kampanyaya katıldığı ve onları Kürtçe konuşmaya teşvik ettiği gerekçesiyle görev yaptığı okuldan “sürgün” edilen ve “maaş kesintisi” cezası alan Türkçe öğretmeni Hüdai Morsümbül’e bu sefer de “terör propagandası”ndan soruşturma başlatıldı.

Türkiye’de Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokullarda okutulacak seçmeli dersler için geçtiğimiz yıl 3 Ocak’ta başlayan ve 7 Şubat’a kadar süren dönemde öğrencilerin Kürtçe dersleri tercih etmesi amacıyla başlatılan kampanyaya aktif destek veren Türkçe öğretmeni Hüdai Morsümbül, sürgün edilmiş ardından da “maaş kesimi” cezası almıştı.

Hüdai Morsümbül, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kararına itiraz etti. Morsümbül dilekçesinde, Kürtçe ve Arapça derslerini veli ve öğrencilerin talebi üzerine Türkçe’yi daha iyi kavramaları için değerlendirdiğini söyledi. Talebin velilerden geldiğini ifade eden Morsümbül velilerin ifadelerine başvurmasını istedi ve tutumunun ceza değil ödül hak eden bir tasarruf olarak değerlendirilmesini talep etti.

Bingöl’e sürgün edilen Hüdai Morsümbül Kürtçe seçmeli derslerin teşvik edilmesi ve kurs açılması konusunda çalışmalarını yılmadan sürdürdü. Malatya’da ilk kez Kirmancki/Zazaki ve Kurmanci kursların açılmasına ön ayak olan Morsümbil aynı zamanda Bingöl’de de Kürtçe dil derslerin seçimi için başlatılan kampanyalara destek oldu. Bu konuda sosyal medyadan teşvik edici paylaşımlarda bulundu.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre; “Maaş kesintisi”ne ilişkin itirazı daha sonuçlanmamışken bu sefer de Kürt öğretmen hakkında sürgün edildiği Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yeni bir soruşturma başlatıldı.

Kendisine tebliğ edilen kararda  Twitter’da sosyal medyada “PKK sempatizanlığ”ı ve  “terör yandaşlığı”, MEB bünyesinde “devleti karaladığı”  anayasanın 3. maddesine  “aykırı davrandığı” iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Hüdai Morsümbül’e tebliğ edilen karara 7 gün içerisinde ittiraz edebileceği belirtildi.

Kaynak: rudaw

Diğer Haberler