PYD’ye bağlı güçler yine sahnede: Muhalif siyasetçi kaçırıldı, işkence edilip araziye atıldı

PYD’ye bağlı güçler yine sahnede: Muhalif siyasetçi kaçırıldı, işkence edilip araziye atıldı

PKK’nin Rojava’daki örgütü PYD’ye bağlı güçlerin muhaliflere dönük baskıları devam ediyor. Son olarak da Kobani’de muhalif bir kişi kaçırıldı.

 Rojava Kürdistanı Özerk Yönetimi’ne bağlı bir grubun Kobane Kenti’nde Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi (El – Wehde) üyesi birisini kaçırdığı, işkence yaptığı belirtildi. Muhalifleri sindirme gurubu PKK’nin Rojava’daki PYD ve Özerk Yönetim içindeki guruplarına bağlı olarak çalışıyor. Bu guruplar şimdiye değin pek çok kişiyi kaçırdı, birçoğu hala tutuklu, bazılarının ise akıbeti bilinmiyor. Bazıları ise öldürüldü.

Konuya ilişkin El-Wehde Partisi  tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bu insanlık dışı yaklaşımları engellemelerini talep edildi.

Wehde Partisi Kobane Şubesi’nin açıklamasında şunlar dile getirdi: “Dün 13 Mart’ta Özerk Yönetime bağlı silahlı bir grup Entar Elî isimli arkadaşımızın evine baskın düzenledi. Arkadaşımız işten dönerken Dadaliye Köyü’nde kaçırıldı. Daha sonra bilinmeyen bir yere götürüldü. Burada en ağır işkencelere maruz kaldı. Bu işkenceler sonucunda ayağı kırıldı. Arkadaşımız işkenceler nedeniyle şuurunu kaybetmesi sonrası onu Aşşağı Şêxler Köyü yolu üzerine attılar. Arkadaşımızı bu halde görenler ailesine haber verdi ve ailesi onu hastaneye kaldırdı.”

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi: “Bizler Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi Kobane Örgütü olarak bu korkakça saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırılar Kürt halkının düşmanlarına hizmet eder ve bölgenin güvenliğine zarar verir. Özerk Yönetimin itibarına zarar verir ve kalan insanların da bölgeyi terk etmesine yol açar.”

El – Wehde Kobane Örgütü açıklamasının sonunda uluslararası güçlere çağrıda bulunarak, bu türden insanlık dışı uygulamalara karşı sessiz kalmamalarını ve gerekli yaklaşımı göstermelerini istedi.

Diğer Haberler