YNK’de çatışma devam ediyor: Pafil Talabani’ya bağlı güçler Lahor Cengi’nin çiftliğine baskın düzenlendi

YNK'de çatışma devam ediyor: Pafil Talabani'ya bağlı güçler Lahor Cengi'nin çiftliğine baskın düzenlendi

 Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) eski Eş Başkanı Lahur Talabani dün, Süleymaniye’deki çiftlik evinin “bir grup haydut” tarafından basıldığını iddia ederek yerel güvenlik güçlerine tepki gösterdi.

Baskınla ilgili Lahur Talabani’nin ofisinden yapılan açıklamada, “Bu öğleden sonra, bir grup kanun kaçağı, silahlı güç kullanarak ve mahkeme kararı veya herhangi bir resmi izin olmaksızın, Süleymaniye’nin Kela Spi köyünde Sayın Lahur Şeyh Cengi’nin çiftliğine baskın düzenledi. Çiftlik evi iki yıldır kullanılmıyordu. Çiftlikte sadece ev işçileri ve  bahçıvan olarak çalışan birkaç kişi kalıyordu” denildi.

Açıklamada, çiftlik evindeki işçilerin güvenliğinden KYB lideri Bafıl Talabani ve kardeşi Kubad Talabani’nin sorumlu olduğu belirtilerek, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, hükümet, yargı, diplomatik misyonlar ve Birleşmiş Milletler’e “tehlikeli eylemi” dikkate almaları çağrısında bulunuldu.

Süleymaniye Asayişi ise ilerleyen saatlerde, “yasadışı faaliyetler” için kullanılan ve çok sayıda “kanun kaçaklarını” barındıran bir dizi çiftlik evine ve mülke baskınlar yapıldığını duyurdu.

Asayiş’ten yapılan açıklamada, yetkili hakim onayı alındıktan sonra gerçekleştirilen operasyonlarda, ateşli silahlar, susturucular ve uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği, çok sayıda “aranan” zanlının da yakalandığı belirtildi.

KYB, Temmuz 2021’de Bafıl Talabani ve Lahur Talabani arasında güç mücadelesine sahne oldu. Lahur Talabani’nin partideki eş başkanlığına son verildi.

Lahur Talabani geçen ay yayınladığı bir video mesajda, mahkeme kararıyla tüm “siyasi haklarının” iade edildiğini ve bundan sonra KYB eş başkanı olarak görevine geri döneceğini iddia etmişti.

Bafil Talabani’nin son dönemde sürekli Kürtlerin iç birliği ve benzer konularda yaptığı açıklamalar özellikle Süleymaniye’li aydınlarda tepki topluyor. Aydınlar Bafil Talabani ve ekibinin YNK’nin içindeki birliği bile dağıttığını ve YNK’nin bir mafya örgütüne dönüştüğünü belirtiyor.

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler