Kürdistan Bölgesi’nin ABD Temsilcisinden Amedspor’a destek

Kürdistan Bölgesi’nin ABD Temsilcisinden Amedspor’a destek Bayan Sami Abdurrahman Bursa,

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin ABD Temsilcisi Beyan Sami Abdurrahman, futbol sahalarında ırkçılık ve şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bugün hepimiz Amedspor’u destekliyoruz” dedi.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta önceki gün oynanan Bursaspor-Amedspor maçında Amedsporlu futbolcuların sahada saldırıya uğraması ve tribünde yaşanan olaylar gündeme düşmüştü.

Maç esnasında Bursaspor tribünlerinde 90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetler ile özdeşleşen “Beyaz Toros” ve “Yeşil”kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterleri açıldı.

Maçtan önceki gün de Amedspor’un kaldığı otelin önüne giden bir grup taraftar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum” ve “İntikam” gibi sloganlar attı.

Yaşananlara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin ABD Temsilcisi Beyan Sami Abdurrahman, şu ifadeleri kullandı:

“Rekabete dayalı bir futbol maçında olmaması gereken bu tür ırkçılık ve şiddet kabul edilemez. Bugün hepimiz Amedspor’u destekliyoruz.

Kürt karşıtı ırkçılık Türkiye’nin batısındaki futbol sahalarını lekeliyor.”

Diğer Haberler