Rojava: PKK’nin Ciwanen Şoreşger adlı çete yapılanması Mela Mustafa Barzani’yi anmak isteyen halka saldırdı

Rojava: PKK’nin Ciwanen Şoreşger adlı çete yapılanması Mela Mustafa Barzani’yi anmak isteyen halka saldırdı

Bu gün Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin lideri Mela Mustafa Barzani’nin vefatının 44’üncü yıl dönümüydü. Kürdistan’da halk bir çok yerde Mela Mustafa Barzani’yi andı.
Bu yerlerden biri de Rojava Kürdistanı idi. Rojava’nın Dirbesiye kentinde halk anma amaçlı bir dizi etkinlik düzenledi. Bu etkinliklerden birinde çadır açılmıştı.
PKK’nin gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger var olan çadıa saldırarak bir bölümünü ateşe verdi.

ENKS tarafından Rojava’da düzenlenen etkinliklere halktan yoğun bir katılım oldu. Fakat Ciwanen Şoreşger adlı PKK’ye bağlı çete gurubu bu etkinlikleri sabote etmeye çalıştı. Asayiş’de eylem yapılmaması için hazırlık komitelerine büyük engeller çıkardı.
PKK’ye bağlı yapılar tarafından idare edilen Rojava Kürdistan’ını her yönü ile bir tek parti faşizminin yaşandığı bir alan. PKK etkinliği dışındaki partiler her yönü ile hedef yapılıyor. Insanlar kaçırılıyor, evleri yakılıyor, ticaret yapmaları engelleniyor.

PKK’nin Rojava örgütü olan TevDem ve PYD Rojava’yı Kürtsüzleştirmek ve Kürdistan’dan koparmak için çok yönlü bir çaba harcıyor. Bir yandan kendi çevreleri olmayan Kürtler kaçırtılıyor. Öte yandan Araplar Kürt şehirlerine yerleştiriliyor. Bu faşizan uygulamalar ise paravan bir kaç örgüt ve medya yolu ile gizliyor.

PKK söylemde demokrasi, eşitlik, çok renklilik, özgürlük gibi kavramlar kullansa da özünde Pratik olarak Kürdistan’daki en gerici, en tekçi ve faşist uygulamalarda çekinmeyen bir parti olarak hareket ediyor.

Diğer Haberler