PAK: Molla Mustafa Barzani’nin mücadelesi, Şeyh Said’in, Cıbranlı Halit Bey’in, Seyid Rıza’nın, İhsan Nuri’nin, Qazi Muhammed’in özgürlük mücadelelerinin devamıdır

Molla Mustafa Barzani’nin hayatı, Kürt ve Kürdistan’ın özgürlük mücadelesinin kısa bir özetini oluşturmaktadır.Kürt milleti ve Kürdistan’ın tarihinde  saygıyla anacağımız ulusal liderlerden biri olan Molla Mustafa Barzani, 01.03.1979 günü yaşama gözlerini yumdu.Molla Mustafa Barzani, bir çok tarihi olayın aktörü ve şahididir.Molla Mustafa Barzani’nin mücadelesi, Şeyh Said’in, Cıbranlı Halit Bey’in, Seyid Rıza’nın, İhsan Nuri’nin, Qazi Muhammed’in özgürlük mücadelelerinin bir parçası ve devamıdır.Molla Mustafa Barzani, Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Qazi Muhamed’in kendisine teslim ettiği Kürdistan Bayrağı’nı hiçbir zaman yere düşürmedi. Ve Molla Mustafa Barzani’nin peşmergelere teslim ettiği o bayrak, bütün acılara ve katliamlara rağmen, peşmergenin ve tüm özgürlük davası emekçilerinin kahramanca mücadelelerinin sayesinde, bugün Güney Kürdistan Federe Devleti’nin semalarında, Hewler’deki Kürdistan Parlamentosu’nun üstünde özgürce dalgalanmaktadır.Molla Mustafa Barzani’ye ve  tüm şehitlerimize en büyük hediyenin özgür ve bağımsız bir Kürdistan olacağı inancıyla, aramızdan ayrılışının 44. yıldönümünde Kürt halkının milli  liderlerinden Molla Mustafa Barzani’yi ve özgürlük mücadelemizin tüm şehit ve emektarlarını saygıyla anıyoruz.01.03.2023PAK  Basın ve İletişim Bürosu Kaynak: Molla Mustafa Barzani’nin yaşamı, Kürdistan özgürlük mücadelesinin kısa bir özetidir

PAK bu gün bir bildiri yayınlayarak Kürt halkının ölümsüz lideri Mela Mustafa Barzani’nin vefatının 44’üncü yıl dönümünü andı.
Açıklama şöyle:

Molla Mustafa Barzani’nin hayatı, Kürt ve Kürdistan’ın özgürlük mücadelesinin kısa bir özetini oluşturmaktadır.

Kürt milleti ve Kürdistan’ın tarihinde  saygıyla anacağımız ulusal liderlerden biri olan Molla Mustafa Barzani, 01.03.1979 günü yaşama gözlerini yumdu.

Molla Mustafa Barzani, bir çok tarihi olayın aktörü ve şahididir.

Molla Mustafa Barzani’nin mücadelesi, Şeyh Said’in, Cıbranlı Halit Bey’in, Seyid Rıza’nın, İhsan Nuri’nin, Qazi Muhammed’in özgürlük mücadelelerinin bir parçası ve devamıdır.

Molla Mustafa Barzani, Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Qazi Muhamed’in kendisine teslim ettiği Kürdistan Bayrağı’nı hiçbir zaman yere düşürmedi. Ve Molla Mustafa Barzani’nin peşmergelere teslim ettiği o bayrak, bütün acılara ve katliamlara rağmen, peşmergenin ve tüm özgürlük davası emekçilerinin kahramanca mücadelelerinin sayesinde, bugün Güney Kürdistan Federe Devleti’nin semalarında, Hewler’deki Kürdistan Parlamentosu’nun üstünde özgürce dalgalanmaktadır.

Molla Mustafa Barzani’ye ve  tüm şehitlerimize en büyük hediyenin özgür ve bağımsız bir Kürdistan olacağı inancıyla, aramızdan ayrılışının 44. yıldönümünde Kürt halkının milli  liderlerinden Molla Mustafa Barzani’yi ve özgürlük mücadelemizin tüm şehit ve emektarlarını saygıyla anıyoruz.

01.03.2023

PAK  Basın ve İletişim Bürosu

Diğer Haberler