Gazeteciler Sendikası PYD güçlerinin kaçırdığı gazetecinin akibeti için harekete geçti

Gazeteciler Sendikası PYD güçlerinin kaçırdığı gazetecinin akibeti için harekete geçti

 Suriye Kürt Gazeteciler Sendikası, iki gün önce Qamişlo’da maskeli bazı silahlı kişiler tarafından kaçırılan gazeteci Goran Ezm’in akıbetini Özerk Yönetim’e sordu. Ezm’i kaçıran kişilerin PYD’ye bağlı özel asayiş birimleri olduğu belirtiliyor.

Suriye Kürt Gazeteciler Ağı, iki gün önce Rojava’nın Kamışlo kentinde kaçırılan gazeteci Goran Ezm ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bazı maskeli silahlı kişiler, gazeteci Goran Ezm’i tutuklama kararı olmadan kaçırdılar” denilerek, gazeteci Ezm’in Kamişlo halk pazarında bilinmeyen bir yere kaçırıldığı belirtildi.

Suriye Kürt Gazeteciler Ağı, Özerk Yönetim yetkililerine gazeteci Goran Ezm’in akıbetini sorarak, serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Gazeteci Goran Ezm, Suriye Kürt Gazeteciler Ağı’nın kurucularından olup, gazeteci haklarının önde gelen savunucularından biri olarak biliniyor.
PKK’nin Rojava’da faliyet yürüten örgütü PYD ve TEV-DEM gibi yapılar 2012 yılından bu yana bir çok kaçırma, öldürme, darp vb olaya karıştı. Muhalif pek çok isim kaçırıldı, bazılarının cenazeleri bulunmadı, bazıları ise alenen öldürüldü.

Diğer Haberler