Pervin Buldan “Beşiktaşlıyım” dedi, Kürtler tepki gösterdi

Pervin Buldan “Beşiktaşlıyım” dedi, Kürtler tepki gösterdi

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan sosyal medya hesabından “Ben Beşiktaşlıyım…” paylaşımında bulundu. Kürtler tepki gösterdi.

Fenerbahçe- Konyaspor maçındaki “hükümet istifa” tezahüratlarından bugün Beşiktaş- Antalyaspor maçında da benzer olaylar yaşanması sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, taraftarı olduğu Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifa etti.

Bahçeli’nin ses getiren çıkışı ve istifa kararının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ben Beşiktaşlıyım…” ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan’ın paylaşımı kısa sürede binlerce yorum aldı. Yapılan yorumlarda çok az bir kesim Pervin Buldan’a destek verirken Kürtlerin büyük çoğunluğu eleştiri yaptı. Bir kısım yorumcu Pervin Buldan’a Amed sporu hatırlattı. Bir diğer kısım ise Beşiktaş’ın geçmişte Efrin ve Serê Kanîye operasyonlarında TSK’ya verdiği desteği hatırlattı.

Pervin Buldan 2007 yılından buy ana Parlamento’da vekil olarak bulunuyor. 2018 yılandan bu yana da HDP Eş Genel Başkanlığını yapıyor. Buldan’ın bu görevlerde sürekli pasif kalmasına rağmen ısrarla seçilen bir isim olması kendisi hakkında çok zaman tartışma konusu oluyor. HDP seçmeninin de Pervin Buldan isminde ısrar edilmesi çoğu zaman rahatsızlıklara konu oluyor.

Diğer Haberler