Ahmet Türk Başkan Barzani’ye teşekkür etti, gözlerinde yaşı gördüm dedi

Ahmet Türk Başkan Barzani’ye teşekkür etti, gözlerinde yaşı gördüm dedi

Kürt siyasetçi, HDP milletvekili ve eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Barzani Yardım Vakfı’nın depremden etkilenen illere yardım göndermesinin çok iyi olduğunu söyledi. Böylelikle Osman Baydemir’den sonra HDP çevresinden Güney Kürdistan ve Başkan Barzani’ye teşekkür eden ikinci isim oldu. HDP’nin aktif siyaset yürüten eşbaşkanları, başkanlar vb ise hala bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. PKK medyası ise yapılan yardımları karalamaya çalışıyordu.

Ahmet Türk, “Bu depremde yapılan yardımlar gerçekten çok iyi bir şeydi. Hepimizi sevindirdi. Kürdistan Bölgesi bugün depremzedeler için yardım getiriyor” diye konuştu. Türk ayrıca konuşmasında “Ben Başkan Barzani’nin gözünden yaş geldiğini gördüm, deprem için gözlerinden yaş geliyordu. Fakat bu gün Türkiye’yi idare edenlerin yüzünde ben aynı acıyı görmedim” dedi.

Siyaseten de destek beklediklerini ve halkın talebinin bu yönde olduğunu söyleyen Türk, “Bir kez daha söylemek isterim ki yardımlardan dolayı Başkan Barzani’ye teşekkür ediyoruz. Hem Kuzey Kürdistan’da hem de Türk halkına yapılan bu yardımlar çok değerliydi” dedi.

Ahmet Türk ayrıca, Kürt arası diyalog olmasını ve birbirlerinin haklarının korunmasını talep ettiklerini ifade etti.

Depremin üzerinden 24 saat geçmeden deprem bölgelerine ilk yardım ulaştıran Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Barzani Yardım Vakfı oldu. Ayrıca Rojava’nın Afrin ve Cindires bölgelerine de Barzani Yardım Vakfı tarafından ilk günlerden bu yana yardımlar aralıksız ulaştırılıyor.

Diğer Haberler