Binlerce Kürt, Ahvaz, Beluci ve Fars Brüksel’de toplandı: Devrim Muhafızları Ordusu terör listesine alınsın

Binlerce Kürt, Ahvaz, Beluci ve Fars Brüksel’de toplandı: Devrim Muhafızları Ordusu terör listesine alınsın

Doğu Kürdistanlılar ve İran’da yaşayan diğer halklar dün Brüksel’de Avrupa Konseyi önünde büyük bir eylem yaptı.

İran devletinin sömürdüğü halklar üzerindeki zulmünü protesto için Avrupa’da her geçen gün destek büyüyor. Dün Brüksel’de toplanan binlerce kişi İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun terör listesine alınmasını talep etti.

Toplanan büyük kalabalık İran ve Kürdistan bayraklarını taşıdı. Ayrıca “tek çözüm başkaldırı”, “Jin, jiyan, azadi”, “diktatöre ölüm”, “Terörist Supaya Pasdaran” gibi sloganalar kullandı.
Binlerce kişinin katıldığı eylemde Supaya Pasdaran olarak bilinen Devrim Muhafızları Ordusu’nun terör listesine alınması yansıra, Avrupa’daki İran konsolosluklarının da kapatılması istendi.

16 Eylül 2022 tarihinde İran ahlak polisleri tarafından katledilen Kürt kadın Jina Mahsa Amini’nin katledilmesinin ardından halk Doğu Kürdistan başta olmak üzere İran’ın neredeyse tüm şehirlerinde sokaklara çıkarak protesto gösterileri düzenledi. Tüm dünyada geniş yankı bulan protesto gösterileri, 5’inci ayını doldurdu. İran rejim güçlerinin tüm baskı, gözaltı, tutuklama, katletme, işkence ve infazlarına rağmen eylemlere hala devam ediyor.

Diğer Haberler