Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani depremin vurduğu Kuzey Kürdistan ve Türkiye’yeyi ziyaret ediyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani depremin vurduğu Kuzey Kürdistan ve Türkiye'ye gidiyor

Başkan Neçirvan Barzani bugün Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de depremin vurduğu bölgeleri ziyaret edecek. Barzani’nin Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmesi bekleniyor.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün öğlen saatlerinde Türkiye’de deprem bölgelerini ziyaret edecek.

Barzani daha sonra Kürdistan Bölgesi’nden giden arama kurtarma ekipleri ile bir araya gelecek ve açıklamalarda bulunacak.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi beklenen Barzani daha sonra Kürdistan Bölgesi’ne dönecek.

6 Şubat günü saat 04.17’de Maraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğündeki ikinci bir deprem meydana geldi.

Deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olurken on binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Kürdistan Bölgesi yönetimi depremden hemen sonra bölgeye yardım göndermeye hazır olduğunu açıkladı. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı ve Barzani Yardım Vakfı deprem bölgelerine acil yardım ulaştıran ilk ekiplerden oldu.

Neçirvan Barzani, geçtiğimiz gün Türkiye ve Suriye’de binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremler nedeniyle Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndaki taziyeye katılmıştı.

Burada taziye defterini imzalayan Barzani, bu yıkıcı deprem nedeniyle şahsı ve Kürdistan Bölgesi adına Türkiye halkı, hükümeti ve liderliğine taziyelerini ileterek acılarını paylaştığını kaydetmişti.

Kürdistan Bölgesi’nin de tüm uluslararası camia ile birlikte Türkiye halkının, kurbanların aile ve yakınlarının acısını en derinden yaşadığını dile getiren Barzani, insanın içini yakan bu büyük trajedinin görüntülerinin hafızalardan silinmeyeceğini belirtmişti.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin yardım ve destek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu vurgulamıştı.

Diğer Haberler