Güney Kürdistan halkı Kuzey ve Rojava depremi için seferber oldu, yardımlar toplanmaya başlandı

Güney Kürdistan halkı Kuzey ve Rojava depremi için seferber oldu, yardımlar toplanmaya başlandı , Duhok, Erbil, Ali Tatar, Dr. Ali Tatar, Mesrur Barzani

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu’nun Türkiye ile Suriye’deki depremde zarar gören bölgelere yardım kampanyası başlatmasının ardından illerde de harekete geçildi.

Duhok Valisi açıklama yaptı

Duhok Valisi Ali Teter, İl Meclisi ve ileri gelenlerle yapılan toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda Türkiye ve Suriye’ye yardım için kampanya başlattıklarını duyurdu.

Ali Teter, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin öncülük yapacağı kampanya doğrultusunda Göç ve Göçmenler ve Kriz Masası’nın oluşturacağı komisyonlara tüm kurumların destek vereceğini söyledi.

Kampanya destek vermek isteyen şahıs, kurum ve kuruluşlara da çağrıda bulunan Vali Teter, para yardımı yapanların makbuz almasını, ayrıca battaniye ve gıda malzemesi göndermek isteyenlerin de bu maddelerin yeni olmasına özen göstermesini istedi.

Vali Teter, toplancak yardımların önümüzdeki Pazartesi günü Kürdistan Bölgesi halkı adına Türkiye’ye gönderileceği bilgisini paylaştı.

Yardım kuruluşları Erbil ve Duhok’ta harekete geçti

Öte yandan Erbil, Süleymaniye ve Duhok’ta da STK’lar depremzedelere yardım topluyor.

Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet yürüten Bexteweri, Hana ve İnsani Rabıta gibi yardım kuruluşları, Erbil ve Duhok’ta yardım kampanyası başlattı.

Yardımlar yatak, battaniye, soba ve gıda maddeleri gibi malzemelerden oluşurken, çocukların da oyuncaklarını depremzedelere göndermek için getirdikleri dikkati çekti.

Süleymaniye kentinde de “Kürdistan Medya Kurumu” öncülüğünde Türkiye ve Suriye ile Rojava’daki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Barzani Yardım Vakfı sahada çalışmalarını sürdürüyor

Barzani Yardım Vakfı, dün deprem bölgesine ek yardımlar kapsamında 200 kişilik kurtarma ekibi, 30 ambulans, 45 doktor ve 40 araçlık bir yardım konvoyu daha gönderdi.

Öte yandan Barzani Yardım Vakfı’na bağlı 3 çok amaçlı sağlık aracı, Antep’in İslahiye ilçesinde deprem mağdurlarına hizmet veriyor.

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Sefin Dizayi de depremler dolayısıyla gönderilen yardım ekibinin ihtiyaç olduğu kadar Türkiye’de kalacağını belirterek, “Başka ellerimizden ne gelirse biz hazırız, bu insani bir mesele” dedi.

Diğer Haberler