Barzani yardım vakfı Efrin için teyakkuzda, engellemeler nedeni ile yok bulamıyor

Barzani yardım vakfı Efrin için teyakkuzda, engellemeler nedeni ile yok bulamıyor

Maraş merkezli iki deprem ardından Rojava ve Suriye’de 2 binin üzerinde insan hayatını kaybetti, binlerce kişi mağdur oldu. Kürt illeri ve Türkiye’ye yardım ulaştıran Barzani Yardım Vakfı (BCF) engellemeler nedeniyle Rojava’daki depremzedelere yardım götüremiyor.

İhtiyaç olan her yere yardım ulaştırmaya hazır olduklarını dile getiren Ahmed, “Kürdistan Bölgesi hükümeti bugün tüm deprem bölgelerine yardım toplanması ve ulaştırılmasına ilişkin planını açıklayacak. Toplanan yardımlar Türkiye ve Kürt illerine gönderildi. Aynı şekilde oradan Efrin’e ulaştırılacak” dedi.

Rojava Suriye’ye yardım ulaştırılmasına ilişkin BCF yetkilileri “Maalesef bulunduğumuz konum öyle ki bizim gibi bir yardım kuruluşunun bile oralara ulaşması çok zor. Çünkü Kürdistan Bölgesi’nden çıkarsak Suriye makamlarıyla iletişime geçmemiz gerekiyor. Diğer yollardan gidersek silahlı gruplarla iletişime girmek gerekiyor. Ama Türkiye’den Efrin ve Cundres’e gidebiliriz. Efrin ve Cundres’e yardım ulaştırmak için iletişim halindeyiz. Destek ve malzeme hazır ve ekipler hazır. Orada insanların çok kötü durumda olduğunun farkındayız” dedi

Diğer Haberler