Angelina Jolie ile Nadiya Murad Şengal’i ziyaret etti

Angelina Jolie ile Nadiya Murad Şengal’i ziyaret etti

Nobel Barış ödüllü Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Nadia Murad ile dünyaca ünlü ABD’li oyuncu Angelina Jolie bugün Şengal’i ziyaret etti.

Nadia Murad’ın kardeşi Said Murad, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Nadia Murad ile Angelina Jolie’nin helikopterle Bağdat’tan Şengal’e geldiğini, ilçede şu anda inşaat halinde olan ve yüzde 70’i tamamlanmış olan hastaneyi ziyaret ettiklerini belirtti.

Koço köyünün yeniden inşa edileceğini belirten Said Murad, “Angelina Jolie ve Nadia Murad, Nadia Murad Derneği tarafından yeniden inşa edilmesi planlanan Koço köyünü da ziyaret etti” dedi.

Şengal’e yaptıkları 3 saatlik ziyaretten sonra helikopterle Bağdat’a dönen Murad ve Jolie’nin bu akşam Amerika’ya döneceği belirtildi.

Angelina Jolie, Rojavalı mültecilerin durumunu yerinden takip edebilmek için 2012’de Kürdistan Bölgesi’nin ziyaret etmişti. Jolie, 2015’te de Duhok’taki Xankê Kampı’nı ziyaret etmişti.

Jolie, burada yaptığı basın açıklamasında, “Kürdistan Bölgesi’ndeki kamplarda yaşayan mültecileri ziyaret ettiğim için mutluyum. Kürdistan Bölgesi’ne yaptığım ziyaretin amacı, dünyanın dikkatini bu bölgedeki mülteci sorununa çekmektir” ifadelerini kullanmıştı.

IŞİD’in elinden kurtulanların durumuna dikkat çeken Jolie, “Mültecilerin çektiği acılar sona ermeli, IŞİD’in elinden kurtulanlara yardım edilmeli, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler onlara daha fazla odaklanmalı” diye belirtmişti.

Diğer Haberler