Kürdistan Bölgesi Hükümeti arkeoloji ile ilgili 47 sözleşme imzaladı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti arkeoloji ile ilgili 47 sözleşme imzaladı

Eski Eserler ve Miras Genel Müdürlüğü, 2022’de arkeolojik alanların geliştirilmesi ve yenilenmesi için üniversiteler ve yabancı kuruluşlarla 47 sözleşme imzaladı.

İmzalanan 47 sözleşme, Kürdistan Bölgesi tarihinde bu alandaki rekor.

Hükümet’ten yapılan açıklamaya göre, restorasyon çalışmaları kapsamında 33 yeni sözleşme imzalanırken 14 sözleşme ise yenilendi. http://İlgili link

Bu projeler, Kürdistan Bölgesi’nin tüm vilayetlerinde kazı, arazi etüdü, yenileme ve kültürel miras alanlarının korunmasına odaklanıyor.

Eski Eserler ve Miras Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son verilere göre, 2022’deki kazı, arazi etüdü, yenileme ve kültürel miras alanlarını koruma projelerinin toplam sayısı 114 olup, bunların 95’i üniversiteler ve yabancı uzmanlar tarafından çoğunlukla Erbil ve Süleymaniye’deki kazı alanlarında vücut buldu.

Ayrıca, Eski Eserler ve Miras Genel Müdürlüğü, Kürdistan’ın tarihi ve kültürel alanlarını turizm sektörünün bir parçası olarak geliştirmek için, uluslararası ortaklarıyla iş birliği içinde, Avrupa akademisi ve uzmanların katılımıyla, Ekim 2022’de kültürel miras alanları üzerine uluslararası bir konferans düzenledi.

Diğer Haberler