Türkiye’ye bağlı çeteler Efrin’i talan etmeye devam ediyor: Bir ormandaki ağaçlar tümden kesildi

Türkiye'ye bağlı çeteler Efrin'i talan etmeye devam ediyor: Bir ormandaki ağaçlar tümden kesildi

Türkiye destekli silahlı grupların ve Efrin’e yerleştirilen Arapların bir ormandaki tüm ağaçları tamamen kestiği bildirildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Efrin’in Cinderes kasabasındaki Qaziqli Dağı ormanında tüm ağaçların kesildiği görülüyor. Videoyu paylaşan kişi, “Bu genç bir ormandı, buradaki tüm ağaçlar kesilmiş. Bir tarafta sadece birkaç ağaç kalmış” dedi.

Öte yandan Efrin İnsan Hakları Örgütü’ne göre orman, Cinderes kasabasına bağlı Kefersafrê ve Tetera adlı iki köy arasında bulunuyor.

İnsan Hakları Örgütü, “Burası büyük bir ormandı, çeşit çeşit ağaç vardı” açıklamasında bulunarak, kesilen ağaçların Afrin, Azez, Sermede ve İdlib pazarlarında satıldığını aktardı.

Ayrıca bazı ağaçların Türkiye’ye götürüldüğü de ifade edildi. Zeytin ağaçlarıyla tanınan ve yaklaşık 20 milyon zeytin ağacının bulunduğu Rojava’nın Efrin bölgesi, 18 Mart 2018 yılında Türkiye ve silahlı grupların kontrolüne girdi. Uluslararası basına göre, zeytin ağaçlarından elde edilen mahsuller silahlı gruplar için bir gelir kaynağı haline geldi.

Diğer Haberler