YNK asayişi PKK’ye bağlı Tevgere Azadi örgütünün Eşbaşkanını tutukladı

YNK asayişi PKK’ye bağlı Tevgere Azadi örgütünün Eşbaşkanını tutukladı

PKK’nin Güney Kürdistan’da faliyet yürüten örgütü Tevgera Azadi’nin eşbaşkanı Selam Ebdullah YNK asayişi tarafından tutuklandı.

27 Ocak günü Kandil dağından dönen bir arabada bulanan Selam Abdullah Ranya’da YNK’ye ait bir kontrol noktasında tutuklandı. Konuya ilişkin basın açıklaması  yapan Tevgera Azadi Eşbaşkanı Tara Hüseyin açıklama yaparak şunları söyledi: “Selam Abdullah’ın gözaltına alınması sadece Kürt halkının düşmanlarını mutlu eder. Selam Abdullah’ın gözaltına alınması Tevgera Azadî’ye yönelik bir baskı aracıdır. Selam Abdullah bir an önce serbest bırakılmazsa ciddi bir tepki geliştireceğiz.”

YNK’nin Ranya Asayiş sözcüsü Aram Mela ise Selam Abdullah’ın siyasi meseleler nedeni ile gözaltına alındığını ret etti ve şunları söyledi: “ Bu kişi yanındaki bir gurup ile beraber Kandil dağından inerken bize ait kontrol noktasında durmayı ret etmiş, ayrıca güvenlik güçleri ile kavga etmiş tutuklanma nedeni bu davranışlarıdır”

Ayrıca Aram Mela mahkeme kararı ile gözaltına alındığını, yasal sürecin devam ettiğini ve Pazar günü hakim karşısına çıkacağını söyledi.

2014 yılında kurulan Tevgera Azadi PKK’nin Güney Kürdistan’daki siyasal partisidir. Daha önce ki partisi PÇDK- Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi yerine kurulan Tevgera Azadi Süleymaniye merkezli faliyet yürütüyor. Yöneticileri ise PKK tarafından atanıyor. PKK’nin bir kadrosu vitirindeki görünür yönetim ve eşbaşkanlarını idare ediyor. 8 yıllık bir tarihi olmasına rağmen kukla rolünü aşamayan Tevgere Azadi YNK ve PKK arasındaki siyasi pazarlıklara göre harekete geçiriliyor.
Siyasi gözlemciler Kandile coğrafik olarak da yakınlığı nedeni ile PKK’nin parça örgütleri içinde PJAK ile beraber en kukla ve marjinal yapının Tevgara Azadi olduğunu söylüyor.

Tevgera Azadî, di sala 2014an de weke rêxistineke girêdayî Partîya Karkerên Kurdistanê hatiye damezrandin û bi telîmatên Qendîlê tev digere.

Diğer Haberler